Kako na prirodan način očistiti opterećenu jetru

Kada razmišljamo na naše zdravlje, jetra nije prvi organ koji nam padne na pamet. Upravo zato često NE primijetimo znakove preopterećene jetre – a mogli bi ih shvatiti vrlo ozbiljno. Ali postoji li učinkovit i prirodan način kako održati jetru u top formi? Drago nam je da ste pitali. Ali prije nego vam objasnimo kako, ajmo prvo otkriti zašto.

image

Zašto je toliko bitno voditi brigu o vašoj jetri?

Jetra je vaš najveći unutarnji organ i isto je važna kao i vaše srce. Ona izvodi preko 500 vitalnih životnih funkcija, što znači da ne možemo preživjeti bez nje.  Na svom popisu jetra ima toliko puno funkcija, po broju je odmah iza mozga. Jetra djeluje poput unutarnje tvornice, skladišta, distribucijksog centra i baterije sve u jednom.  

S obzirom da je  najveći metabolički organ, također je i najveći organ za topljenje masnoća, a da ne spominjemo primarni sustav za čišćenje koji rastvara masnoće i izlučuje toksine. I to u samo oni najvažniji zadatci.

Samo zdrava jetra je sposobna za sve te zadatke

Svakodnevni stres, neuravnotežena prehrana, alkohol, cigarete, nedostatak sna i vježbanja, i sam život u modernom svijetu stvara pritisak na našu jetru. I ako je jetra preopterećena, ne može izvršavati svoje zadatke.

Kao rezultat toga, ona nije sposobna rastvarati masnoće i neutralizirati toksine. A ako se previše masnoća i toksina nakupi u njoj, vjerojatno ćete se suočiti s problemom masne jetre.  

Vrijeme je da pritisnete na kočnicu! 

Ma sigurno postoje neki znakovi upozorenja prije nego se to dogodi? Da, postoje, ali su toliko uobičajeno da se često niti ne obaziremo na njih. 

Ljudi s preopterećenom jetrom često dožive:

  • umor i razdraženost
  • problem s koncentracijom i pamćenjem 
  • pretjeranu tjelesnu težinu, posebice u području trbuha  
  • suhu i problematičnu kožu, koja svrbi
  • nadutost i lošu probavu
  • povećane razine kolesterola i triglicerida
  • probleme s gubitkom težine
  • neke vrste upala zbog povećane razine slobodnih radikala

Srećom postoje prirodni lijekovi koji mogu olakšati taj teret

Osim što možete pomoći vašoj jetri tako da započnete živjeti zdravijim životom, možete joj pomoći s mnogim biljkama i travama koje dokazano potiču čišćenje organizma. Bacimo oko na one najučinkovitije.

Sikavica

U njoj se nalazi silibin, snažan aktivan sastojak zbog kojeg sikavica dokazano podržava zdravlje jetre i čisti ju na način da izlučuje toksine. Ali njezina snaga tu ne završava.  

Ne samo da sikavica pomaže očistiti jetru, već joj pomaže i da se regenerira te je štiti, na način da sintetizira potrebne proteine za funkcioniranje stanica i jača stanice jetre kako bi se lakše obranile od toksina.  

Artičoka

Zbog njezinih terapeutskih učinaka, ova mediteranska biljka se koristi za podršku jetri već stoljećima. Ekstrakt artičoke dokazano pomaže jetri da se očisti, regenerira i ojača te obrani od štetnih učinaka slobodnih radikala. Dodatan bonus? Zahvaljujući njezinoj snažnoj antioksidativnoj aktivnosti, može pomoći ojačati prirodnu obranu tijela.

Vitamin E

Vitamin E je jedan od najsnažnijih antioksidanata koji neutraliziraju slobodne radikale. On štiti tijelo od štetnih učinaka slobodnih radikala, posebice igra važnu ulogu u zaštiti stanica jetre.  

Vlakna akacije

Vlakna su također važna za zdravlje jetre. Vlakna akacije koja su topljiva u vodi vežu na sebe toksine i kolesterol koje jetra izbaci tijekom čišćenja i pomažu ih izlučiti iz tijela kako se ne bi opet vratili u jetru.  

Cikorija

Bogata s prirodnim antioksidantima, cikorija štiti vaše tijelo od slobodnih radikala. Značajno smanjuje oksidativni stres, pomaže spriječiti oštećenje stanica (također i stanica jetre) i poboljšati zdravlje jetre. A spomenimo i to da pomaže i kod probave i gubitka težine kada ste na dijeti. 

Ružmarin

Ovaj mirišljav, svima poznat začin, je jedan od najstarijih poznatih medicinskih bilja, korišten za nekoliko različitih terepeutskih namjena. Studije su potvrdile da pomaže održati zdravlje jetre, smanjuje toksičnost određenih kemijskih sredstava i podržava drenažu žuči.  Zahvaljujući snažnim antioksidativnim svojstvima, također poboljšava imunološki odaziv.

Onda možete li sve te sastojke ubaciti u mikser i problem riješen?

Da, naravno da možete – ali dobit ćete bezvrijedne rezultate. Stvar je u tome da iako su ovi sastojci veoma učinkoviti, veoma teško se apsorbiraju u tijelu. Recimo sikavica, u svojem biljnom obliku ima vrlo lošu biodostupnost, što znači da vaše tijelo može jako malo od toga iskoristiti i njezini učinci su u tom slučaju nezamjetni.

Tu dolaze u priču dodaci prehrani. Večina dodataka koristi sikavicu u obliku ekstrakta, jer na taj način upakiraju veću količinu aktivnih sastojaka, što generalno ima učinaka na zdravlje jetre. Ali da li to znači da morate nabaviti 6 različitih dodataka da dobijete sve gore navedene sastojke u obliku ekstrakta?

To je najbolji dio: sada možete dobiti kombinaciju dva dodatka koja sadrže sve ove sastojke – s još većom biodostupnošću i snažnijim učincima od ostalih sličnih proizvoda! 10x snažnijim učincima, da budemo precizni!

Hepafar jednomjesečni paket– s 10x snažnijim učincima*!

Hepafar jednomjesečni paket je osmišljen tako da očisti vašu jetru što učinkovitije. Sadržirevolucionarni patentirani oblik sikavice (silibin) obavijen fosfolipidima. U tom obliku, vaša jetra može sikavicu iskoristiti 10x učinkovitije* – što prevedeno znači da ima 10x snažnije učinke čišćenja*! 

I to sve zahvaljujući sikavici i naprednom obliku fosfolipida. S dodatkom ekstrakta crnog papra i sadržajem 95% piperina, apsorpcija drugih biljnih ekstrakata je povećana do čak30%*!

Ali ova kombinacija čini puno više od samog čišćenja jetre. Jednom kada Hepafar forte očisti vašu jetru od toksina, na scenu stupaju Hepafar fibers koji pohvataju sve te toksine i izbace ih iz tijela zauvijek! I to je najbitnije, kako se toksini ne bi vratili natrag u jetru.

Očistite jetru i tijelo – oslobodite se

Hepafar jednomjesečnim paketom i njegovom nevjerojatnom mješavinom prirodnih biljnih sastojaka ćete: 

  • Očistiti vašu jetru s 10x snažnijim učincima*
  • regenerirati i ojačati vašu jetru
  • eliminirati toksine iz vaše tijela zauvijek 
  • pružiti tijelu maksimalne učinke s 2 revolucionarne formule

Proizvodi za vas

JETRA
-65%
Posebna cijena 16,99 EUR(128,02kn) Standardna cijena 47,99 EUR(361,60kn)
Pogledajte proizvod
KOMPLETNA DETOKSIKACIJA
-62%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 68,99 EUR(519,84kn)
Pogledajte proizvod