Očistite tijelo u 10 dana

Zbog opasnih toksina koji ulaze u naše tijelo, zbog slabe i neredovite prehrane, grube i umjetne kozmetike, raznih sredstva za čišćenje, zagađenog zraka koji svakodnevno udišemo, naše tijelo je stalno izloženom bakterijama i bolestima. Zbog toga se preporuča čišćenje tijela barem 2 puta na godinu. Naime, pravilnim pristupom i dodacima prehrani to možete učiniti i u 10 dana. 

image

3 razine čišćenja

Svako čišćenje tijela usredotočeno je na organe koji su najviše opterećeni - probava, jetra i crijeva.  

Čišćenjem tijela do zdrave jetre  

Jetra u našem tijelu obavljaju 500 funkcija i možemo reći da imaju funkciju mehanizma čišćenja u našem tijelu. Svakim danom je naše tijelo izloženo kemikalijama i toksinima, a zadaća jetre je da ih uspješno ukloni. Mada, ponekad ne uspijeva obavljati svoju funkiciju. Kada postane zamašćena tj. zasićena mastima, ne može ukloniti toksine koji se počinju gomilati u tijelu jer se u njenim kanalima nakupljanju kristali kolesterola.  

Čišćenjem tijela do zdrave probave  

Temelj svakog čišćenja je regulirana probava. Hrana koja dugo fermentira i trune u probavnom traktu oslobađa toksični plin i kiseline kojima se organizam ne uspijeva uvijek oduprijeti. Ako se toksini za kratko vrijeme ne uspiju eliminirati, pohranjuju se osobito u masnim tkivima bedara, stražnjice i struka. U pokušaju da neutralizira povećanje kiselosti koje se javlja u ovakvim situacijama, dolazi do zadržavanja tekućine koja se neizbježno pretvara u nakupine i prekomjernu težinu. Prekomjerna tjelesna težina pak, opće je poznato, ima znatan utjecaj na opće zdravstveno stanje i funkcioniranje organizma, kao npr. slabu probavu, vjetrove i bolove u donjem dijelu trbuha. 

Čišćenje tijela nevidljivo očima

Čišćenje tijela se događa i na staničnoj razini. Cilj je neutralizirati slobodne radikale. Slobodni radikali su otpadne molekule kisika koji napadaju naše stanice, kvare njihov genetski materijal DNK, prouzrokuju oksidaciju masti i stanično propadanje. Takva oštećenja na stanicama polako vode do simptoma bolesti.   

10-dnevno čišćenje tijela

Reguliranom probavom i čišćenjem jetre, naše tijelo se regenerira i u nekoliko dana ako mu pomognemo s primjerenom vježbom i prehranom 

Zbog toga smo u Sensilabu razvili novi proizvod 10-Days Detox, koji sadrži kombinaciju 3 prirodna dodatka prehrani.  

  • Liver Antiox, koji štiti i čisti jetru.
  • Digestive Care, koji regulira naš apetit i izlučivanje probavnih sokova te tijelu daje energiju.  
  • Colon Protect, koji utječe na probavu, održava ravnotežu probavnog trakta 

3 stupnja čišćenja tijela

10-Days Detox sadrži 3 stupnja i dodatke prehrani koji odgovaraju svakom stupnju posebno. Stašu Matjaž, vođu projekta10-Day Detox i savjetnicu Sensilaba, upitali smo zašto 10-dnevni program detoksikacije sadrži 3 stupnja i čemu oni služe? »Zbog toga što je detoksikacija za naše tijelo prevelik šok, naboljeje je započeti njeno postepeno provođenje. Prije nego započnete sa 10-dnevnim detoxom, svoje tijelo na proces čišćenja naviknite sa 5-dnevnim detoxom i na kraju procesa detokikacije postepeno uvodite stare prehrambene navike.« Pojasnila je Staša. 

  • Prvi stupanj, koji počinje 5 dana prije detoxa, omogučuje nam da tijelo postepeno prilagodinom novom prehrambenom režimu. U tom razdoblju postepeno iz naše prehrane izbacimo sve loše namirnice kao što su mlijeko, mliječni proizvodi, gluten, prerađeni mesni proizvodi i određene vrste voća i povrća. Isto tako, pokušajte se odreči slabim životnim navikama i porocima.  
  • Drugi stupanj ( 10-dnevni Detox) je najbolje strog. U tom času se strogo držimo pravilnog konzumiranja namirnica i naše čišćenje tijela pospješujemo uzimanjem prirodnih dodataka prehrani koja se nalaze u paketu 10-Days Detox.
  • Treći stupanj je vrijeme nakon detoksikacije u kojem u prehranu postepeno uvodimo namirnice koje su nam bile na listi zabranjenih.  

»Na taj način naše tijelo očistimo od toksina, a uz pomoću 10-dnevnega Detoxa očistit ćemo naša jetra i preko probave izlučiti sve otpadne tvari.« Dodala je Staša.

Što očekivati nakon detoksikacije?

Staša Matjaž koja korisnike vodi kroz cjeloviti proces čišćenja tijela priznaje da možemo u vrijeme trajnja 10-dnevnega Detoxa često biti umorni i bez energije, jer se naše tijelo trudi izlučiti sve toksinem, ali i dodaje da su: »Pozitivni učinci, koje osjetimo nakon detoksikacije brojni.« To se osobito očituje u:

  • višku energije
  • reguliranoj probavi
  • bez nadutosti,
  • koža je čišća i glatka, nokti nam se ne listaju i ne patimo od nesanice..  

Potvrđeno je i bilo da oni koji započnu sa procesomm detoksikacije lakše i brže gube višak kilograma i zbog toga je 10-dnevni Detox idealan početak svake dijete.