Očistite tijelo zelenom glinom

Početkom godine, svi tražimo rješenje kojim bi očistili tijelo od nakupljene hrane tijekom blagdana. Jedan od zanimljivijih načina čišćenja tijela je pomoću zelene gline i to na 3. načina: kao napitak, kao oblog, kao kupka.

image

O ljekovitim svojstvima gline pisao je i  Hipkrit,otac medicini, a kasnije se potvrdilo da glina ima ljekovita svojstva kada je riječ o čišćenju cjelokupnog tijela. Naime, glina ima sposobnost da na sebe veže otpadne tvari, masnoće, nečistoće iz tkiva, krvi i limfe te ih zatim eliminira. Blagotvorno utječe na crijevnu floru te omogućuje apsorbaciju hrane, regenerira stanice, te uspostavlja ravnotežu u organizmu. Može se koristiti izvana i iznutra. 

Preporučujemo da kod korištenja gline upotrijebite onu koja je prirodna i domaća, jer na taj način smanjujete opasnost da bi zajedno s njezinim konzumiranjem unijeli nepotrebne toksine. 

Kako djeluje

Iako još nije sasvim poznato kako djeluje glina, jedni smatraju da njezina moć leži u upijanju. Naime, glina ima sposobnost upijanja nečistoća iz organizma.

Drugi smatraju da glina ima posebnu “inteligenciju”, uz pomoć koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma. Smatra se da  zbog svog negativnog naboja privlači na sebe čestice koje su pozitivno nabijene (virusi, bakterije itd..)

Osim što na sebe veže viruse i bakterije, opskrbljuje nas velikom količinom vitamina i minerala koji hrane i čuvaju naš organizam. 

Vrsta glina:

Postoji nekoliko vrsta glina, no jedino se zelena glina koristi u liječenju i čišćenju organizma. Najpoznatiji rudnici zelene gline se nalaze u Francuskoj i Siciliji.

Zelena je glina bogata selenom, magnezijem, kalcijem, fosforom, cinkom, bakrom te drugim vitaminim i meneralima koji imaju ljekovito djelovanje na organizam.

Način korištenja:

Zelenu glinu možete upotrebljavati i u obliku kupke, napitka i obloga.

1. Priprema i postupak čišćenja organizma s kupokom od gline

Kadu napuniti vodom temperature 38ºC i dodajte tri do četiri žlice gline te je promiješajte rukama kako bi zdrobili grudice. U kadi trebate ostati najviše 15 minuta. Stručnjaci smatraju kako kupka od gline ima izuzetno blagotvorno djelovanje na čitav organizam jer relaksira, ima antiupalni i detoksicirajući učinak, otklanja umor i stres, a koža postaje glatka, meka i elastična. Kupku si priuštite navećer, prije spavanja.

2. Priprema i postupak čišćenja organizma s napitkom od gline  

UPOZORENJE: Ako konzumirate neke nadopune prehrani ili lijekove, a 2 sata nakon toga konzumirate napitak od gline, možete smanjiti učinak lijekova. Ako ste bolesti i uzimate antibiotike ne preporučujemo vam postupak čišćenja s napitkom.  

U jedan decilitar vode plastičnom ili drvenom žlicom rastopite glinu. Ostavite da odstoji preko noći kako bi se prah povezao s vodom. Ujutro, prije doručka, popijte mješavinu (bez mješanja), a talog neka ostane na dnu čaše. Popijte ujutro prije doručka ili navećer prije spavanja. 

Napitek konzumirajte dva tjedan. Čišćenje ponovno možete započeti za tjedan dana i konzumirati ga kroz dva- tri tjedan, te postepeno prestati. Jednom iskorištena glina ne smije se više koristiti. Napitak će vam pomoći očistiti jetra i probavni trakt.

3. Priprema i postupak čišćenja organizma s oblozima od gline

Žličicu prirodne i čiste gline stresite u staklenu posudu i prelijte vodom. Ne miješajte, pustite da stoji jedan sat i zatim promiješajte s platičnom ili drvenom žlicom kako bi postigli glatku i gustu smjesu. Obično se rade hladni oblozi, ali kod reumatizma, išijasa, isl. potrebno je glinu indirektno zagrijati na radijatoru ili zagrijanom loncu te staviti na bolno mjesto.  

Smjesu nanesite na višeslojnu gazu i položite tako da je glina u doticaju s bolnim mjestom.