O, ne! Što mi radi estrogen!

Za počekat važno je nešto razjasniti: estrogen je spolni hormon koji ne predstavlja samo asocijaciju na ženska prsa nego nažalost i na povećana muška prsa. Razlog je taj da i muškarci imaju estrogen, naravno u manjoj količini nego ženske. Ali već i malo povećana količina estrogena može uzrokovati brojne probleme. Zanima li vas kako izgleda muškarac koji ima previše estrogena u svoj tijelu?

image

U muškom tijelu estrogen se bori s testosteronom – i kakve su posljedice toga? Treba je znati da i višak testosterona može uzrokovati probleme. Ako muškarac ima previše testosterona imati će visok libido, ali ako mu istovremeno nedostaje estrogena neće biti tako izdržljiv, ponestati će mu energije upravo kada bude vrijeme za 'akciju'. Tajna je u ravnoteži hormona.

Estrogena je u modernom, industrijaliziranom svijetu previše

Prvo je treba istaknuti da estrogen nije muški neprijatelj. Estrogen je potreban tako muškarcima kao i ženama jer između ostalog muškarcima osigurava energiju i izdržljivost. Ima ulogu u gibljivosti spermija odnosno plodnosti, utječe na izgradnju kostiju te štiti srce i krvne žile. Problem nastaje kada ga je u tijelu previše. U našem modernom industrijaliziranom okolišu ga je previše. Zašto? Jer je okoliš u kojem živimo nasićen takozvanim ksenoestrogenima, tvarima koje tijelu predstavljaju tuđi izvor estrogena. To su umjetne kemikalije koje imaju sličnu kemijsku strukturu kao estrogen, a u tijelu djeluju potpuno jednako kao i estrogen kojeg tijelo samo proizvodi. Ksenoestrogene možemo naći u mesu i mliječnim proizvodima iz konvencionalne proizvodnje, u tijelo ih možemo unijeti zamjenskom hormonskom terapijom, progesteronskim kremama, kozmetikom koja sadrži parabene, s genetski modificiranom sojom, hranom (ugrijanoj u plastici) te brojnim šamponima, sapunima, losionima i osvježivačima zraka koji sadrže ftalate, a možemo ih naći i u omekšivačima rublja, insekticidima itd. 

Važno je znati da estrogen također nastaje i u masnom tkivu zato, osobe s povećanom tjelesnom težinom imaju povišen nivo estrogena u tijelu. To je problematično u slučaju visceralne (trbušne) debljine koja uzrokuje brojne upale u tijelu.

Spriječite posljedice estrogenske nasićenosti – estrogenska dominacija

Loša vijest je da postoji velika vjerojatnost da u svom tijelu imate višak estrogena. To je prije svega zato jer ne možete izbjeći sve tvari koje ometaju djelovanje hormona, a nalaze se u modernom industrijaliziranom okružju. Imamo i dobru vijest: postoji način kako možete na prirodan način izlučiti višak estrogena iz tijela. To možete postići pravilnom prehranom i proizvodima koji su proizvedeni s namijenom da djeluju kao estrogenski detox.

EstroLux je odlična pomoć za uklanjanje opasnih ksenostrogena odnosno remetioca djelovanja hormona. Proizvod je namijenjen SVAKOME tko živi u urbanom industrijaliziranom okružju. Pažljivo odabrani sastojci brinu se za izlučivanje viška estrogena i opću hormonsku ravnotežu. Osim toga čisti i detoksicira jetru koja nakon toga učinkovitije razgrađuje i uklanja višak estrogena. EstroLux sadrži samo prirodne, a to su ekstrakt: matičnjaka, smeđe morske alge, sojinih i lanenih sjemenki, brokule te vitamin B6.