Očistite telo pomoću zelene gline

6.2.2014.

O lekovitim osobinama gline pisao je i Hipokrat, otac medicine, a kasnije je potvrđeno da glina ima lekovita svojstva kada je reč o čišćenju celog tela. Naime, glina ima sposobnost da za sebe veže otpadne materije, masnoće, nečistoće iz krvi i limfe i da ih potom eliminiše. Blagotvorno utiče na crevnu floru i omogućava apsorpciju hrane, regeneriše ćelije i uspostavlja ravnotežu u organizmu. Može se koristiti spolja i iznutra.

Preporučujemo Vam da upotrebljavate prirodnu i domaću glinu, jer na taj način smanjujete opasnost da, zajedno s njenim konzumiranjem, unesete nepotrebne toksine.

 

KAKO DELUJE:

Iako način delovanja gline još nije sasvim poznat, smatra se da je tajna njene moći njena sposobnost upijanja. Naime, glina upija nečistoće iz organizma.

Smatra se i da glina poseduje posebnu »inteligenciju«, pomoću koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma. Veruje se da zbog negativnog naelektrisanja privlači čestice koje su pozitivno naelektrisane (virusi, bakterije...).

Pored toga što za sebe vezuje viruse i bakterije, obskrbljuje nas i velikom količinom vitamina i minerala, koji hrane i čuvaju naš organizam.

VRSTE GLINA:

Postoji više vrsta glina, ali se jedino zelena glina koristi za lečenje i detoksikaciju organizma. Najpoznatiji rudnici zelene gline se nalaze u Francuskoj i na Siciliji.

Zelena glina je bogata selenom, magnezijumom, kalcijumom, fosforom, cinkom, bakrom i drugim vitaminima i mineralima koji lekovito utiču na organizam.

NAČIN KORIŠĆENJA:

Zelenu glinu možete koristiti kao kupku, napitak ili oblogu.

1. Priprema i postupak čišćenja organizma kupkom od gline

Kadu napunite vodom zagrejanom na 38 stepeni i dodajte tri do četiri kašike gline, te je promešajte rukama, da bi razbili grudvice. U kadi ostanite najviše 15 minuta. Stručnjaci smatraju da kupka od gline izuzetno blagotvorno deluje na čitav organizam jer relaksira, deluje protivupalno i detoksikuje. Pored toga, odklanja osećaj umora i stresa, dok koža postaje glatka, meka i elastična. Priuštite sebi glinenu kupku uveče, pre spavanja.

 2. Priprema i postupak čišćenja organizma napitkom od gline

UPOZORENJE: Ukoliko konzumirate neke dodatke ishrani ili lekove, a 2 sata nakon toga uživate napitak od gline, možete smanjiti efekat lekova. Ako ste na terapiji antibioticima, ne preporučujemo Vam detoksikaciju pomoću ovog napitka.

 

Plastičnom ili drvenom kašikom razmutite glinu u decilitru vode. Ostavite napitak da odstoji tokom noći, da bi se prah natopio vodom. Ujutro, pre doručka, popijte mešavinu (bez mešanja), a talog neka ostane na dnu čaše. Popijte ujutro, pre doručka ili uveče, nakon spavanja.

Napitak konzumirajte dve nedelje. Čišćenje možete ponovo započeti nakon nedelju dana i konzumirati napitak dve – tri nedelje, te postepeno prestati. Jednom korišćena glina se ne sme ponovo koristiti. Napitak će Vam pomoći da očistite jetru i digestivni trakt.

3. Priprema i postupak čišćenja organizma oblogama od gline

Kašičicu prirodne i čiste gline istresite u staklenu posudu i prelijte vodom. Ne mešajte, neka odstoji jedan sat, a zatim je promešajte plastičnom ili drvenom kašikom, da dobijete gustu i glatku smesu. Obično se koriste hladne obloge, ali u slučaju reume, išijasa i sl. je potrebno glinu indirektno zagrejati na radijatoru ili zagrejanom loncu, te je staviti na bolno mesto.

Smesu nanesite na višeslojnu gazu i položite je tako da je glina u dodiru sa bolnim mestom.