Očistite svoju jetru i riješite se ˝ljubavnih jastučića˝

Za zdravo mršavljenje potrebno je uzeti si dovoljno vremena. Gubitak težine pomoću detoksikacije vrlo je popularan pristup mršavljenju ali rijetko se spominje da pravilna detoksikacija započinje čišćenjem jetre.

image

Jetra su glavni filter tijela

Jetra je organ odgovoran za metabolizam masti i toksina koje ulaze u tijelo. Jetra mogu postati vrlo opterećena i "pate", ako:

• udišemo zagađeni zrak,

• pijemo nečistu vodu vodu, alkohol i slatke sokove,

• jedemo masnu hranu i prerađenu hranu,

ne gibamo se

• stalno smo pod stresom

ne spavamo dovoljno.

Upravo su to razlozi koji često uzrokuju masna jetra. Ako nam je jetra masna oslabljene su njene funkcije i pojavljuju se različiti simptomi kao što su: slabost, smanjen imunitet, nedostatak energije, pa čak i debljanje.
Masna jetra može postati i upaljena što je vrlo ozbiljno stanje koje se mora što prije riješiti.

Masna jetra, prekomjerna tjelesna težina i "masni jastučići"

Kako je masna jetra povezana s prekomjernom težinom i masnim naslagama u našem tijelu? Odgovor je jednostavan. Glavna uloga jetre je metabolizam masnoća koje unesemo s hranom, tako jetra tope masnoće i čiste tijelo od štetnih tvari. Ako naše tijelo nije opterećeno toksinima i imamo optimalan metabolizam, jetra je vrlo učinkovita i masnoće se nam ne nakupljaju na trbuhu, bedrima, itd. Masnoće brzo sagorijeva i pretvara ih u energiju koji tijelo upotrijebi za druge aktivnosti.

Ako je jetra masna, opterećena je s toksinima i njezin rad je poremećen što s očituje i na metabolizmu masnoća koji je usporen i neučinkovit. Jetra su kao servis za čišćenje koji cijelo svoje vrijeme posvećuje čišćenja svog ureda.

Mršaviti uz detoksikaciju jetre?

Ako se odlučite izgubiti tjelesnu težinu bez davanja pozornosti na svoju masnu jetru teško ćete postići svoj cilj.
Mršavljenje će biti sporio i vjerojatno neuspješno jer su temeljni procesi u organizmu ne funkcioniraju kako treba što znači da:

• metabolizam i probava su vrlo spori

• mišići ne regeneriraju ispravno i zato troše manje energije

• masnoće se vrlo polako tope

• živčani sustav može osjetiti posljedice, što može dovesti do tjeskobe, umora, povećanog unosa slatke hrane i promjene tjelesne težine.

Ako želite izgubiti na težini i riješiti se "ljubavnih masne jastučiće" dugoročno, učinite to na zdrav način!

Isprobajte tretman koji vam osim mršavljenja pomaže osjećati se bolje. Očistiti će vašu jetru što je 1. i najvažniji korak za uspješno mršavljenje s dugoročnim učinkom.