Očistite svoje telo za 10 dana

Zbog opasnih toksina koji ulaze u naše telo, slabe i neredovne ishrane, kozmetike koja je agresivna i puna veštačkih sastojaka, raznih sredstava za čišćenje, zagađenog vazduha koji svakodnevno udišemo, naše telo je neprestano izloženo opasnostima. Zbog toga se preporučuje detoksikacija tela barem dva puta godišnje. Pravilnim pristupom i upotrebom adekvatnih dodataka ishrani, detoksikaciju možete postići i za 10 dana.

image

3 NIVOA ČIŠĆENJA

Svako čišćenje tela je usmereno na organe koji su najopterećeniji – organi za varenje, jetra i creva.

 

Čišćenjem tela do zdrave jetre

Jetra u našem telu obavlja oko 500 funkcija i možemo reći da je njena glavna uloga upravljanje mehanizmom za čišćenje našeg tela. Svakog dana je naše telo izloženo hemikalijama i toksinima, a jetra ima zadatak da ih uspešno eliminiše. Ali, ponekad jetra ne uspeva da ispuni svoju misiju. Kada je zamašćena, ona je može ukloniti toksine koji se gomilaju u telu, jer se u njenim kanalima nakupljaju kristali holesterola.

 

Čišćenjem tela do zdravih organa za varenje

Osnova svake detoksikacije je regulisana probava. Hrana koja predugo fermentira i trune u digestivnom traktu počinje da oslobađa toksične gasove i kiseline koje organizam ne uspeva uvek pobediti. Ako telo toksine u kratkom roku ne uspe eliminisati, oni se polako skladište, pre svega u masnom tkivu butina, zadnjice i struka. Pokušavajući da neutralizuje kiselost koja se u ovom slučaju javlja, tečnost se zadržava i neizbežno rezultira povećanjem telesne težine. Prekomerna telesna težina, pak, kao što je opšte poznato, znatno utiče na opšte zdravstveno stanje i funkcionisanje organizma – često dolazi do pojave problema pri varenju, gasova i bolova u donjem delu stomaka.

 

Čišćenje tela sakriveno od naših očiju

Čišćenje tela se odvija i na ćelijskom nivou. Cilj je neutralisati slobodne radikale. Slobodni radikali su otpadni molekuli kiseonika koji napadaju naše ćelije, kvare njihov genetski materijal, prouzrokuju oksidaciju masti i propadanje ćelija. Ovakva oštećenja na ćelijama polako vode ka razvoju bolesti.

 

 

10-DNEVNO ČIŠĆENJE TELA

Regulisanjem probave i čišćenjem jetre se naše telo za čak nekoliko dana regeneriše, ukoliko mu pomognemo adekvatnom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću.

Zbog toga smo u Sensilabu razvili nov proizvod 10-Days Detox, koji sadrži kombinaciju tri prirodna dodatka ishrani:

  • Liver Antiox, koji štiti i čisti jetru
  • Digestive Care, koji reguliše naš apetit i lučenje probavnih sokova i telu obezbeđuje energiju
  • Colon Protect, utiče na varenje, održava ravnotežu digestivnog trakta.

 

3 STADIJUMA DETOKSIKACIJE

10-Days Detox program je sastavljen iz tri faze i sadrži dodatke ishrani koji odgovaraju svakom stadijumu ponaosob. Stašu Matjaž, vođu projekta 10-Day Detox i savetnicu u Sensilabu, smo pitali zbog čega 10-dnevni program detoksikacije sadrži tri stadijuma i čemu oni služe. »Detoksikacija predstavlja veliki šok za naše telo, zbog toga je najbolje postepeno sapočeti s njenim izvođenjem. Pre nego što započnete sa 10-dnevnim detoxom, pokušajte svoje telo na proces čišćenja naviknuti 5-dnevnim detoxom, a na kraju procesa detoksikacije, postepeno krenite sa uvođenjem starih navika u ishrani«, objasnila je Staša.

 

  • Prvi stadijum, počinje 5 dana pre detoxa i omogućava nam da telo postepeno prilagodimo novom režimu ishrane. U tom periodu postepeno iz našeg jelovnika izbacujemo sve loše namirnice – mleko, mlečne proizvode, gluten, prerađene proizvode od mesa i neke vrste voća i povrća. Pokušajte se, takođe, odreći slabih navika i poroka.
  • Drugi stadijum (10-dnevni Detox) je najstrožiji. U ovom periodu se moramo strogo držati pravila konzumiranja namirnica i proces čišćenja tela pospešujemo uzimanjem prirodnih dodataka ishrani, koji se nalaze u paketu 10-Days Detox.
  • Treći stadijum obuhvata period nakon detoksikacije, tokom koga u jelovnik postepeno uvodimo namirnice sa liste zabranjenih.

»Na ovaj način naše telo čistimo od toksina, a pomoću 10-dnevnog Detoxa očistićemo našu jetru i preko digestivnog sistema izlučiti sve otpadne materije.«, dodaje Staša.

 

ŠTA NAS OČEKUJE NAKON DETOKSIKACIJE?

 

Staša Matjaž, koja korisnike vodi kroz ceo proces čišćenja tela, priznaje da za vreme trajanja 10-dnevnog detoxa možemo biti često umorni i bez energije, jer se naše telo trudi odstraniti sve toksine ali dodaje i da su »pozitivni efekti, koje ćemo osetiti nakon detoksikacije, brojni«. To se pre svega primećuje kao:

  • Više energije
  • Regulisana probava
  • Nadutost više nije prisutna
  • Koža je čišća, glatka, nokti se više ne listaju i ne patimo od nesanice

 

Potvrđeno je i da oni koji prođu proces detoksikacije lakše i brze gube višak kilograma, zbog čega je 10-dnevni Detox idealan za početak svake dijete.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod