Njega kože je važna!

Njega kože vrlo je važna, jer je koža stalno izložena vanjskim utjecajima. Koža sklona aknama je posebno izložena negativnom utjecaju prekomjernog izlaganja suncu i zahtijeva stalnu brigu.

image

Akne kože

U adolescentnoj dobi koža je vrlo često prekrivena prištićima i aknama. Više od 90% adolescenata ima problematičnu kožu. Akne se mogu pojaviti u bilo kojoj fazi života. Sve više odraslih žena ima problematičnu kožu, a razlozi tome bi mogli biti stres, hormonalne promjene, i sl..

Uzroci stvaranja akni kože

Uzrok akni je nakupljanje odumrlih stanica, bakterija i masnoće u porama lojnih žlijezda. Najosjetljivije su pore na licu, prsima i gornjem dijelu prsnog koša, te leđima. Na to također utječe nasljeđe i hormonska neravnoteža. U žena, ovaj je fenomen povezan s menstrualnim ciklusom. Na hormonalnu ravnotežu također može utjecati uzimanje kontracepcijskih pilula. Posljedica stresa je izlučivanje adrenalina, koje također utječe na kožu.

Tijekom adolescentne dobi hormoni u krvi ubrzano rastu, što potiče lojne žlijezde da jače izlučuju kožne masnoće. Masnoće u kombinaciji s odumrlim stanicama začepljuju pore i izazivaju nabreklost pore te upalu ispod čepa ili mitesera, što rezultira nastankom akni.

Do lijepe kože bez akni možete doći stalnom i redovitom njegom, zaštitom i odgovarajućom kozmetikom.

Ako tome dodamo još i kapsule, uspjeh je osiguran. Proizvodi Linije Sensilab Cerin eliminiraju prištiće i nude cjelovito rješenje za vašu kožu u dva koraka:

  1. kapsule Cerin iznutra i
  2. kozmetički proizvodi Cerin izvana!

Ne zaboravite:

5 zlatnih pravila za liječenje akni:

  1. Birajte samo kvalitetnu kozmetiku i dodatke prehrani za vašu kožu.
  2. Važno je kožu redovito njegovati, ujutro i navečer, svaki dan! Kada se poboljša stanje kože, nemojte odustati, brinite o njoj i dalje.
  3. Ne istiskujte prištiće!
  4. Zdravo se hranite i pijte dovoljno tekućine! Najbolje, naravno, vode! Najmanje 2 litre dnevno.
  5. Vježbajte redovito! Redovita tjelovježba na svježem zraku također će utjecati na ljepši izgled kože.