Najveći neprijatelj žene – celulit

Gotovo da ne postoji žena na svijetu koja nema celulit, barem malo. S tim mrskim nam neprijateljem suočava se 80-90% žena. Nameće se pitanje kako se ispravno upustiti u boj i riješit ga se.

image

Kako uopće nastaje celulit?

Kod žena su kolagenska vlakna paralelno raspoređena u koži i pritisak nakupljenih masnih stanica u gornjim slojevima kože je zbog toga neujednačen što uzrokuje nastanak celulita. Zbog prekriženog položaja kolagenskih vlakana, celulit se kod muškaraca pojavljuje znatno rjeđe.

Uzroci nastanka celulita:

  • način života
  • nepravilna prehrana
  • premalo kretanja

Što možemo učiniti sami?

Na internetu se nude brojni savjeti kako se uspješno riješiti celulita, što često iziskuje velika materijalna odricanja, a učinci celulita i dalje su vidljivi ili se ponovno vrate nakon nekog vremena.

Važno je znati da postoje metode koje ne iziskuju ni vrijeme ni novac, a mogu biti veoma učinkovite. Donosimo vam neke od njih:

  • Vježbanje, vježbanje i samo vježbanje! Bitno je ojačati mišiće i pokrenuti cirkulaciju. Stručnjaci savjetuju kardio vježbe koje pokreću cijelo tijelo, pogotovo noge i stražnjicu gdje celulit najčešće i nastaje. Savjetujemo vježbanje 4 puta tjedno oko sat vremena.
  • Izbjegavajte bijelo brašno, šećer i  ''loše'' masnoće 
  • U prehranu uvodite više voća i povrća te žitarice
  • VODA! Ona je ključna za naše tijelo jer hidratizira i bori se protiv celulita iznutra. Pijte 8-10 čaša vode svaki dan (oko 2 l)

CeluEnd perfect za uklanjanje celulita iznutra

CeluEnd perfect je više od običnog anticelulitnog proizvoda! Njegova posebnost je u djelovanju iznutra, gdje celulit i nastaje! Inovativna kombinacija kapsula, sadrži ekstrakt kaktusa opuncije, ekstrakt crvenog vina, mate, smeđe alge Kelp, kajanskog papra, vitamin C te vitamin B6. CeluEnd perfect smanjuje udio masnoće u tijelu, te poboljšava strukturu i pokretljivost kožeInovativna kombinacija sastojaka djeluje na stanice u najdubljem dijelu kože i na prirodan ih način potiće da uspostave red u struktiri kože.  Kod mršavljenja je važno da se neutraliziraju slobodni radikali, koji se kod gubitka težine oslobode i štetno djeluju na naše tijelo. Vidno se poboljšava struktura i protok krvi kože koja postaje više elastična i napeta, a površina kože glatka.