Nega kože je važna!

Nega kože veoma je važna, jer je koža stalno izložena vanjskim uticajima. Koža sklona bubuljicama je veoma izložena negativnom uticaju prekomernog izlaganja suncu i zahteva stalnu brigu.

image

Kožne akne

U adolescentnom periodu je koža vrlo često prekrivena bubuljicama i aknama. Više od 90% adolescenata ima problematičnu kožu. Akne se mogu pojaviti u bilo kom dobu života. Sve više odraslih žena ima problematičnu kožu, a razlog tome bi mogao biti stres, hormonske promene i slično.

 

Uzorci nastanka akni na koži

Uzrok za nastanak akni je gomilanje odumrlih ćelija, bakterija i masnoće u porama lojnih žlezda. Najosetljivije su pore na licu, grudima i gornjem delu grudnog koša, te na leđima. Na to takođe utiče i genetika i hormonski disbalans. Kod žena je ovaj fenomen povezan sa menstrualnim ciklusom. Na hormonsku ravnotežu može uticati i korišćenje kontracepcijskih pilula. Posledica stresa je lučenje adrenalina, a on takođe utiče na kožu.

 

Nega kože je veoma važna jer je koža neprekidno izložena spoljnim uticajima. Koža sklona aknama je posebno osetljiva na negativne efekte prekomernog izlaganja suncu i zahteva redovnu negu.

Tokom puberteta nivo hormona u krvi ubrzano raste, što stimuliše lojne žlezde da više izlučuju kožne masnoće. Masnoće u kombinaciji sa odumrlim ćelijama zapušavaju pore i izazivaju nadutost pora te upalu ispod čepa ili mitisera, što rezultira nastankom akni.

Do lepe kože bez akni možete doći redovnom negom, zaštitom i primenom odgovarajuće kozmetike.

Ako tome dodamo i kapsule, uspeh je zagarantovan. Proizvodi Sensilabove linije Cerin eliminišu bubuljice i nude rešenje za vašu kožu u dva koraka:

  1. Kapsule Cerin iznutra
  2. Kozmetički proizvodi Cerin spolja!

 

Ne zaboravite na 5 zlatnih pravila za lečenje akni:

  1. Birajte samo kvalitetnu kozmetiku i dodatke ishrani za vašu kožu
  2. Važno je redovno negovati kožu, ujutro i uveče, svakog dana! Kada se stanje kože popravi, ne odustajte, brinite o njoj i dalje.
  3. Ne cedite bubuljice!
  4. Hranite se zdravo i pijte dovoljno tečnosti! Najbolje je, naravno, piti vodu – najmanje 2 litra dnevno.
  5. Redovno vežbajte! Redovna fizička aktivnost na svežem vazduhu će takođe uticati na lepši izgled vaše kože.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod