5 namirnica koje povećavaju želju za seksom

Vjerovali ili ne, na svoj libido možete utjecati na prirodan način i to s prehranom. Kavijar, jagode, čokolada i ashwagandha utječu na povećanje libida, no, mi ćemo spomenuti namirnice koje su vam uvijek na dohvat ruke i koje utječu na libido: češnjak, teleća jetra, mango, šparoge. Sve ih povezuje visok sadržaj vitamina B, kalija i aminokiselina.

image

CELER

Iako nije najseksi hrana, istraživanja su pokazala da je odličan afrodizijak Preporučujemo da ga konzumirate sirovog, ali ne previše jer u prekomjernim količinama utječe na miris vaše kože. 

BANANE

Kao i ananas sadrže veliku količinu enzima bromelin koji povećava želju za seksom. To omiljeno voće bogato je vitaminima B koji pomažu smiriti vaše živce i reguliraju energiju u tijelu. Uz to, banane povećavaju želju za seksom. 

AVOKADO

Asteci su to kremasto voće, koje je dragocjeno i kao pomoć pri mršavljenju i detoksikaciji nazvali »voće testisa«. Vjerovali su da povećava mušku spolnu želju jer je sličan muškim testisima. No, do neke mjere su bili u pravu. Avokado je bogat tvarima koje povećavaju energiju i libido. 

JAJA

Jaja sadrže mnogo vitamina B5 i B6. Oba vitamina pozitivno utječu na reguliranje hormona i nivo stresa.

SMOKVE

Sadrže mnogo aminokiselina, brinu za apsorbaciju vitamina u našem tijelu i povećavaju libido. Sličan učinak na nas imaju i bademi koji sadržavaju sve potrebne tvari koje trebaju našem organizmu, a uz to, sadrže i manje kalorija od oraha.