Najprirodniji oblik mršavljenja do sada!

Zanima li vas koji je glavni razlog za nakupljanje kilograma? Razlog koji vam sprječava da smršavite? Bez obzira na sve što bi mogli nabrojati kao razlog, iza svega toga uvijek stoji jednaki odgovor - stresni hormon kortizol. A to mu uspijeva na više načina.

image

Stresni hormon kortizol se u tijelu izlučuje svaki puta kada smo duže vrijeme ispostavljeni stresu. Kao i svi hormoni tako i kortizol po tijelu prenosi signale i regulira različite procese u tijelu – uloga kortizola je pripremiti tijelo da se suoči i odazove na stres. I kako zapravo djeluje? Među ostalim, pobrine se za to da imamo dovoljno energije (šećera) za akciju (takozvan odaziv ˝borba ili bijeg˝). Ako tu energiju ne upotrijebimo ona se u taloži u našem tijelu u obliku masnih jastučića. Tijelo ju tako čuva za crne dane.

Svi smo pod stresom – ovako ili onako

Ako mislite da niste pod stresom, razmislite još jednom, stres nije povezan samo s preopterećenosti na poslu, nego i s međusobnim konfliktima, svakodnevnom gužvom na cesti, bolestima, lošim prehrambenim navikama, nedostatkom važnih hranjivih tvari, pretjeranom sportskom aktivnošću… Čak i vrijeme praznika našem tijelu predstavlja veliki stres: od previše hrane na prazničnom stolu do obilja alkohola i opsežnijeg pušenja.

Ako se tijekom praznika ne želite tijekom dodatno udebljati ili bi željeli smršaviti najbolje je da pomognete svom tijelu i pružite mu najbolju potporu i to na način da uravnotežite kortizol + pobrinete se za zdravlje svoje jetre koja je naš glavni organ za čišćenje cijelog tijela.

Kortizol i mršavljenje – kako djeluje?

1. Hrani se nije teško oduprijeti ako imate kortizol pod nadzorom.

Kortizol sakuplja glukozu (šećer) iz stanica i šalje ju direktno u krvotok kako bi se tijelo moglo odazvati na opasnu situaciju (tako tijelo razumije svaki oblik stresa). Prvu posljedicu toga smo već prije spomenuli: ako tijelo ne upotrijebi svu tu energiju ona se taloži u obliku masnih naslaga, a posebice u predjelu trbuha. Druga posljedica je da stanice, od kojih je kortizol preuzeo glukozu, signaliziraju mozgu da su ˝gladne˝ i da im je potrebna energija. To mi razumijemo kao signal da nam je hitno potrebna hrana koja odmah zadovolji naše potrebe, a ta hrana je visokokalorična i zasitna – možemo reći da postanemo ˝gladni kao vuk˝.

Zato kada nam je na dosegu puno slasne hrane ništa nas ne može zaustaviti. Osim ako budete imali uravnotežen kortizol, bez problema ćete znati kada ste pojeli dovoljno hrane,

2. Manje kortizola = manje trbušne debeljine = manje kortizola

Ovo je vrlo zanimljiv začarani krug, naime kortizol uzrokuje taloženje viška energije u obliku masnoća i to prije svega u predjelu trbuha jer se tamo nalazi najviše receptora za kortizol (posebni centri na koje se veže kortizol). Trbušna manoća potiče nastanak još veće količine kortizola i dodatno povećava našu želju za hranom. Tako  nastane začarani krug. Najbolje je da ga prekinemo odmah na početku tako da … pogodili ste, uravnotežimo kortizol!

3. Manje kortizola = bolja probava

Osnovni dio stresnog odaziva tijela je usporavanje svih tjelesnih funkcija koje nisu od životne važnosti kako bo preživjeli -  među ostalim i probave. Zato je jasno da su svi naši pokušaji mršavljenja osuđeni na neuspjeh. Sve što budete pojeli će vam uzrokovati probavne poteškoće, hranjive tvari (vitamini i minerali) se neće moći apsorbirati. Još jedan razlog zašto je potrebno uravnotežiti kortizol u krvi.

Jetra i mršavljenje – kako djeluje?

Jetra imaju brojne funkcije u tijelu: među najvažnijima je metabolizam masnoća i toksičnih tvari (također i nezdravih masnoća, slatkiša, alkohola, nikotina …). Ako je jetra »čista« redovito probavljaju masnoće zato se one ne talože u obliku masnih jastučića. ˝nečista jetra˝ su prezaposlena čišćenjem i izlučivanjem toksina zato ne mogu izvoditi druge važne funkcije – među njima je i redovito izlučivanje viška hormona kao što je estrogen i kortizol. Oba hormona imaju velik utjecaj na pridobivanje tjelesne težine.

I upravo zato je najprirodniji način mršavljenja paket koji sadrži provjerene prirodne proizvode za reguliranje razine kortizola i čišćenje jetre: AdrenaLux i 30 Days Liver Detox.