Muče li vas problemi sa zglobovima?

Muče li vas problemi sa zglobovima? Mag. Farm. Danijela F. Majetić poznaje rješenje!

image

Magistrice Franić Majetić možete li nam reći koliko često u ljekarni imate upita za proizvode koji smanjuju bol i upale u zglobovima?

Obzirom da na tržištu već godinama postoje razni proizvodi za probleme sa zglobovima, pacijenti vrlo često dolaze po njih. Neki već znaju dijagnozu a neki su čuli za njih pa bi htjeli isprobati. Takvim savjetujemo da bi bilo dobro napraviti pregled, jer izvor boli može nastati od nekog drugog problema a ne ''samo'' od istrošene hrskavice.

Koji proizvod tada preporučate te iz kojeg razloga?

Unatrag par mjeseci, nakon što sam i sama par mjeseci uzimala FlexiForce puno mi je pomogao, pa stoga iz vlastitog pozitivnog iskustva preporučam taj učinkovit proizvod i ostalima.

Kada ste počeli koristiti upravo Flexiforce?

FlexiForce sam počela koristiti pred kraj zime, u drugom mjesecu.

Kako ste došli upravo do Sensilab Flexiforce-a? Jeste li prije toga koristili druge proizvode?

Problema s koljenom imam već dugi niz godina koji se očituje kao ''škripanje'' u koljenu. Doktori su rekli da je to znak načete hrskavice, ali bolova nije bilo. Prije tri godine, nakon jakog udarca u to isto koljeno stanje se pogoršalo i MR je pokazao II. i III. stupanj potrošenosti hrskavice.

Obzirom da proizvodi za hrskavicu već godinama postoje na tržištu, logičan slijed događaja je bio da ih počnem koristiti. Stanje se unutar dvije godine nije pogoršavalo, ali nije mi ni bilo bolje – vježbanje pilatesa sam nakon dva mjeseca morala prekinuti jer koljeno nije podnosilo istezanja, duže čučanje u vrtu nije dolazilo u obzir pa sam takve stvari i izbjegavala. No i svakodnevno stajanje i hodanje je predstavljalo problem – obuća nije smjela biti ni sasvim ravna ni s malo višom petom, u obzir je dolazila samo peta od 2-3 cm. Preporuka dr. je bila injekcije hijaluronske kiseline u koljeno. No ni to nije trajno rješenje, takva terapija ponavlja se svakih maximalno šest mjeseci. 
Tada sam počela ''istraživati'' po internetu postoji li još neko rješenje. Pojavio se kolagen kao jedan od sastojaka u preparatima za zglobove. Dalje sam nastavila istraživati postoje li različiti oblici kolagena, koja je razlika između njih i došla do kolagena tip II i do zaštićene formule ''BioCell Colagen''. Moram priznati da sam se ugodno iznenadila kad sam otkrila da proizvod koji u sebi sadrži ''BioCell Colagen'' već postoji u Hrvatskoj!

Kako Vam je pomogao Flexiforce?

Nakon tri mjeseca korištenja, pokušala sam ponovo vježbati jer sam svjesna da je jedini način da se hrskavica hrani i održava gibanje zgloba. Mirovanjem se stanje može samo pogoršati jer je dotok hranjivih tvari smanjen. Sada, nakon već šest mjeseci korištenja, mogu reći da koljeno i dalje „škripi“ pod rukom, ali bolova i  intenzivnog svrbeža koji su se javljali noću i jedan do dva dana nakon opterećenja koljena, više nema. Vježbe za jačanje mišića koje drže koljeno normalno odrađujem, ne moram paziti koju ću cipelu obuti i mogu normalno odraditi posao u vrtu.

Kome biste preporučili Flexiforce?

Osnovni način održavanja i očuvanja našeg lokomotornog sustava je gibanje, odnosno korištenje i jačanje naših mišića i zglobova.

Onog trenutka kada dođe do problema, u ovom slučaju s hrskavicom u zglobovima FlexiForce je proizvod koji služi za hranjenje i obnovu hrskavice u zglobovima.

Proizvod bih preporučila svima koji imaju problem s potrošenom ili omekšalom hrskavicom u zglobovima jer sadrži kombinaciju aktivne tvari koje su gradivni elementi hrskavice i tvar za održavanje gibljivosti zglobova.

Danijela F. Majetić, mag. farm.