Mršavite uz med i cimet

Gubitak kilograma nije lak posao, čak i ako se radi o samo nekoliko kilograma. Ukoliko ste isprobali brojne dijete i niste bili zadovoljni postignutim rezultatima, isprobajte dijetu s cimetom i medom i na prirodan način skinite kilograme sa područja na kojima vam smetaju.

image

UTICAJ MEDA NA MRŠAVLJENJE

 Med je snažan antioksidans i sadrži niz aminokiselina, vitamina i minerala, enzima, flavonoida i drugih dragocenih sastojaka.

 Iako ga često izbegavamo zbog visokog sadržaja šećera, naučnici sa Univerziteta San Diego su 2011. godine objavili istraživanje koje je pokazalo da med drugačije utiče na telo od šećera. Za razliku od šećera, med sprečava nakupljanje kilograma, masnih naslaga i smanjuje nivo triglicerida. Istraživanje je pokazalo da ne samo da med pomaže u procesu mršavljenja, već i sprečava debljanje, te smanjuje rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti.

 

UTICAJ CIMETA NA MRŠAVLJENJE

Skoro svako u ormariću u kuhinji čuva cimet koji koristi kao dodatak kolačima za bolji ukus ili kuvanom vinu koje nas greje u hladnim danima. Osim što je bogat gvožđem, kalcijumom i vlaknima, cimet se koristi i za lečenje mnogih bolesti, kao što su: probavne smetnje, nadutost, bakterijske infekcije, snižava nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Cimet reguliše nivo šećera u krvi i pomaže pri sprečavanju gomilanja masnih naslaga u telu. Takođe usporava prolazak hrana iz želudca u creva i na taj način stvara osećaj sitosti. Pomaže u efikasnom metabolizmu ugljenih hidrata, što takođe doprinosi mršavljenju.

 

BOMBA ZDRAVLJA

Medicinska istraživanja su pokazala da kombinovanje meda i cimeta blagotvorno deluje na srce, slabu probavu, prehlade, sprečava nastanak akni i bubuljica, smanjuje gubitak kose i ublažava zubobolju.

Redovna upotreba meda i cimeta povećava energiju i pruža osećaj zadovoljstva i spokoja.

 Priprema napitka:

Pomešajte kašičicu meda sa pola kašičice cimeta. Mešavinu prokuvajte u količini vode koja odgovara jednoj šolji. Pola šolje popijte pre spavanja, a drugu polovinu poklopite i ostavite u frižideru. Ujutro, na prazan želudac popijte preostali deo.

Napitak konzumirajte hladan ili ga ostavite da se zagreje na sobnoj temperaturi.

Da bi dijeta bila efikasna, potrebno je da je se pridržavate nekoliko nedelja (7 nedelja) uz redovno vežbanje i pravilnu ishranu.

Najlepša stvar kod dijete s cimetom i medom je ta što možete normalno jesti i uživati u hrani.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod