Mršavite s probioticima

Istraživanja su pokazala da probiotici osim što ubrzavaju probavu, jačaju otpornost, te reguliraju procese u ljudskom tijelu, utječu na mršavljenje, te doprinose vitkoj liniji. 

image

Probiotici i mršavljenje

Istraživanje u Velikoj Britaniji je bilo provedeno na 125 žena s povećanom tjelesnom težinom koje su 3 mjeseca bile podvrgnute zdravoj dijeti. Jedna polovica je svaki dan konzumirala probiotike u obliku nadopune, dok je druga konzumirala placebo. Niti jedna žena nije znala kojoj skupini pripada.

Istraživanje dokazalo – probiotici utječu na gubitak težine

Žene, koje su redovito konzumirale probiotike, u 3 mjeseca su okvirno izgubila 4 kg, dok je druga skupina žena prosječno izgubila samo 2,2 kg. Ono što je iznenađujuće je, da je prva skupina žena konzumiranjem probiotika nastavila gubiti višak kilograma, dok je druga skupina nakon završetka istraživanja, svoju težinu jedva zadržala.

Znanstvenici su tako zaključili – probiotici potiču mršavljenje, utječu na razvoj dobrih bakterija koje uništavaju slabe povezane s debljinom. Ono što je zanimljivo je da probiotici nemaju nekakav utjecaj na muškarce. Muškarci s probioticima ne mogu utjecati na proces mršavljenja.

Zaključak: Konzumirajte probiotike za mršavljenje

Sudeći po istraživanju, možemo reći da probiotici potiču razvoj dobrih bakterija koje zaustavljaju razvoj debljine, diabetes tipa II i inzulinske rezistencije, koji dugoročno dovodi do razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava.