Moć prirode: Aloe Vera

Aloe vera je poznata još od antičkih doba. Među prvima su je u zdravstvene svrhe i za ljepši izgled koristili Sumerani i Egipćani. Bila je jedna od omiljenijih biljaka Kleopatre. Aloe Vera je slična kaktusu i ima duge i mesnate listove koji na rubovima završavaju sitnim trnjem

image

Za zdravu kožu i nokte

Vjerojatno vam je već poznati lijek protiv opeklina od sunca. Aloe vera najbolji lijek protiv opeklina čuva u obliku gela koji se nalazi u njenim listovima. Otrgnite list i raspolovite ga. Iz njega će iscuriti gel koji možete nanijeti direktno na kožu. Osjetit ćete kako vas gel hladi i ubrzo će nestati crvenilo i bol nastala od opeklina. 

Svojim učinkom hlađenja, biljka ublažava razne iritacije na koži. Nakon uboda komaraca, nanesite gel aloe vere. Možete ga upotrijebi i za zacjeljivanje rana. 

Ako vam se listaju nokti, otrgnite list, i gel nanesite na nokte. Pričekajte nekoliko trenutaka da se gel upije i nahrani nokte. Ostatak isperite. 

Za lijep i zdrav osmjeh

Istraživanja koja ukazuju na učinkovitost ale vere na usnu šupljinu još nisu gotova, ali daju naslutiti da zbog antibakterijskog učinka, alo vera ima pozitivne učinak na usnu šupljinu. Onemogućava nastanak i razvoj mnogih bakterija koje prouzrokuju karijes. &nbsp

Napravite sok

Zgusnuti sok djeluje kao prirodni laksativ, zato ga ne konzumirajte previše osim ako to nije potrebno. Malo je gorkog okusa pa vam savjetujemo da ga pomiješate s drugim sokovima. Dobiva se hladnim istiskanjem, a možete ga i sami napraviti doma. Sve što trebate je stisnuti gel iz listova i dodati ga sokovima. Budite oprezni jer neki proizvođači sokove dobivaju pomoću pasterizacije koja u tom postupku izgubi neke korisne enzime za naše zdravlje.   

Redovitim konzumiranjem ćete okrijepiti svoj imunološki sustav, očistiti krv i probavu, ubrzati djelovanje jetre, žuća i bubrega.