Masna jetra i mršavljenje

Masna jetra i mršavljenje su usko povezani. Jedan od najčešćih razloga zašto ne možete smršaviti je upravo masna jetra. Posebno ako se debljate u području struka i trbuha, gotovo je sigurno da je vaša jetra preopterećena i da joj je potrebna pomoć, ne samo u gubljenju tjelesne težine, već i izlučivanju toksina iz tijela i regeneraciji organizma.

image

Kako je čišćenje jetre povezano s mršavljenjem?

Jetra je organ zadužen za metabolizam masti i toksina koji kruže po našem organizmu. Budući da u današnjem, modernom stilu života hrana više nije ista kao nekad i unosite mnogo više nezdravih masnoća jetra ima više posla nego prije. Također toksini i kemikalije iz zraka, onečišćena vode i industrijski procesirane hrane dodatno opterećuju jetru i njezina moć za sagorijevanje masti slabi. Zato se dešava da usprkos vježbi i dijetama vidimo slabe ili nikakve rezultate. Tada je dobro postaviti pitanje: ''Što se dešava sa jetrom?''.

Na našu jetru utječe kada:

  • udišemo onečišćen zrak
  • pijemo nefiltriranu vodu,
  • alkohol ili gazirane sokove
  • jedemo masnu i prerađenu hranu

Kada je jetra dugoročno opterećena masnoćama i toksinima, dolazi do nealkoholne masne bolesti jetre. Tada primjećujemo brzo umaranje, pad imuniteta, povećanu tjelesnu težinu i ostale simptome masne jetre. U masnoj jetri može doći i do upalnih procesa, a to je već ozbiljnije stanje pri kojem moramo potražiti pomoć liječnika.

Jetra treba našu pomoć

Kako je povezana masna jetra s prekomjernom tjelesnom težinom? Odgovor je jednostavan. Jetra je zadužena za metabolizam masti i toksina i ako nije preopterećena može ih lako razgraditi i izlučiti iz organizma. Kako organizam ne bi pohranjivao masti upotrebljava ih za energiju, no kada jetra nije u stanju odraditi svoj posao masti se talože u našem tijelu.

Jetra je naša "baterija" koja ako slabije radi rezultira iscrpljenošću organizmaumorom i prevelikim skladištenjem masnoća. Ljudi s masnom jetrom se teško regeniraraju po noći bez obzira koliko si sna priuštili, ujutro teško ustaju, nenaspavani su i umorni. 

Budući da je metabolizam masti ključna uloga jetre, osobe s masnom jetrom počinju se debljati oko struka i trbuha. Ako želimo smršaviti, a imamo masnu jetru, to je izuzetno teško.

Čišćenje jetre potiče topljenje masnoća, a time i zdrav gubitak kilograma te dugoročno poboljšanje metabolizma.

Preporučujemo:

Temeljito čišćenje jetre ne samo da će ukloniti masne naslage na trbuhu, struku i bokovima nego će vam donijeti i:

  • više energije
  • bolje raspoloženje
  • osjećaj lakoće i poletaregenerirat će vašu jetru i omogućiti da obavlja svoj posao punim kapacitetom

Proizvodi za vas

KOMPLETNA DETOKSIKACIJA
-54%
Posebna cijena 25,99 EUR(195,83kn) Standardna cijena 55,99 EUR(421,88kn)
Pogledajte proizvod
JETRA
-65%
Posebna cijena 16,99 EUR(128,02kn) Standardna cijena 47,99 EUR(361,60kn)
Pogledajte proizvod