Maslačak-vrlo podcijenjena biljka koja bi vam mogla spasiti život. Hitno provjerite zašto!

Imate li problema s funkcijom jetre ili bubrega? Često imate otečeno lice, ruke, gležnjeve? Rješenje za ublažavanje vaših tegoba možete pronaći na obližnjoj livadi. Ostanite s nama i provjerite zašto.

image

Za nekog je maslačak samo nepotreban korov, za druge lijek ili odličan sastojak za pripremu ukusnih jela. Ali malo tko poznaje njegova izuzetno hranjiva i ljekovita svojstva koja već stoljećima pomažu ljudima diljem svijeta. Od davnina su ga koristili u arapskom svijetu i tradicionalnoj kineskoj medicini. U 10. stoljeću su ga upotrebljavali u arapskoj medicini kao sredstvo za poticanje izlučivanja urina iz tijela.

Izvanredna iscjeliteljska snaga maslačka

Brojne studije i istraživanja su pokazala izvanrednu iscjeliteljsku snagu maslačka i upravo zato maslačak ima mnoge zdravstvene prednosti.

Maslačak (Taraxacum officinale) sadrži niz sastojaka, kao što su: inulin, fenolna kiselina, gorka sol, kalijeva sol, kumarin, vitamini A, B i C te brojne minerale. Zbog jedinstvene gorčine, ima diuretska svojstva što ga čini izuzetno učinkovitim kod izlučivanja viška vode iz tijela, a istovremeno je vrlo učinkovit i kod ublažavanja problema s upalom mjehura te problema s bubrezima.

Maslačak kao topilac masnoća

Maslačak je apsolutni pobjednik, praktički nema konkurenciju kada je u pitanju smanjenje tjelesne težine. Njegova učinkovitost se može uglavnom pripisati utjecaju koji ima na funkciju jetre. Poboljšava njene funkcije, a posebice funkciju izlučivanje žuči koja ima važnu ulogu i pomaže da se masnoće brže razgrađuju.

Za zdravlje jetre i izlučivanje toksina iz tijela

Listovi i korijenje maslačka se u alternativnoj medicini koriste za liječenje jetre i poboljšanje funkcije jetre, no u nekim kulturama je i alternativno rješenje za ublažavanje tumornih oboljenja.

Nedavne studije su pokazale da maslačak stimulira izlučivanje toksina iz tijela. Primjer je ugljiko-tetraklorid, pronađen u mnogim sredstvima za čišćenje kućanstva i smatra se jednim od najjačih otrova za jetru. Istraživanje sredstava za čišćenje kućanstva, pokazalo je „vrlo visoku koncentraciju” ugljiko-tetraklorida (110 mg / m3) koji se u njih dodaje u obliku bjelila, a najviše ga se dodaje u deterdžente i sapune.

Uklanja višak estrogena iz tijela

Određene studije također pokazuju da je maslačak, kao i njegovi ekstrakti, koristan kod endometrioze i cikličkih bolova u grudima jer pomaže ukloniti višak estrogena iz tijela.

Konzumiranje maslačka pomaže kod:

  • izlučivanja vode iz tijela
  • jačanja funkcije jetre
  • liječenja hepatitisa
  • uklanjanja žučnih kamenaca
  • ublažavanja problema endometrioze
  • sagorjevanja masnoća 
  • uklanjanja celulita
  • detoksikacije organizma

Ukoliko bi željeli iskoristiti svu snagu maslačka s ciljem uklanjanja vode i toksina iz tijela, sagorijevanje masnih naslaga te uklanjanja celulita, ne propustite odličan dodatak prehrani koji će vam pomoći postići SVE navedeno. 

Pojačajte limfni tok, izlučite višak vode i ubrzajte sagorijevanje masnoće. Uz POTPUNO NOVI WaterOut Strong s njegovom znatno poboljšanom formulom, možete konačno dobiti brzo primjetne rezultate gubitka kilograma – u samo nekoliko dana.

Studije i istraživanja:

Vogel G. Natural substances with effects on the liver. In: Wagner H, Wolff P (eds). New Natural Products and Plant Drugs with Pharmacological, Biological or Therapeutic Activity.
Tierra M. International Journal of Alternative and Complementary Medicine. 1997; February:23-25.

ABD EL-HACK, M.E., MAHGOUB, S.A., ALAGAWANY, M. and DHAMA, K. (2015) Influences of dietary supplementation of antimicrobial cold pressed oils mixture on growth performance and intestinal microflora of growing Japanese quails. International Journal of Pharmacology 11: 689-696.Google Scholar

AL-MALKI, A., KAMEL, A.A., GAMAL, A. and HASSAN, A. (2013) Hepatoprotective effect of Dandelion (Taraxacum officinale) against induced chronic liver cirrhosis. Journal of Medicinal Plants Research 7: 26-35.Google Scholar

(M. Odabasi (2008). Halogenated Volatile Organic Compounds from the Use of Chlorine-Bleach-Containing Household Products. Environmental Science & Technology 42 (5): 1445–51. Bibcode: 2008EnST...42.1445O. doi:10.1021/es702355u.)