Maqui – neverovatna »Fontana mladosti«

Da li ste čuli za Maqui? Ako niste, krajnje je vreme da saznate sve o ovom čudesnom voću iz Južne Amerike, koje, zbog njegovih neverovatnih efekata u očuvanju mladosti i vitalnosti, nazivaju supervoćem.

Proverite u čemu je tajna ovog voća, sličnog borovnici.

image

Čudesni efekti maqui bobica dobro su poznati i domorocima južnoameričke Patagonije. Svi koji su ga probali kažu da je izvanrednog ukusa, a prozvali su ga i »čileanska vinska bobica«.

 

NAJMOĆNIJI ANTIOKSIDANS

Podmlađujuća i druga blagonaklona dejstva maqui bobica veoma dobro poznaju domoroci indijanskog plemena, koji žive na području Čilea. Danas znamo da su ključni sastojci ovih bobica antocianini, koji spadaju u flavonoide, poznate po svom antioksidativnom učinku. Maqui bobica ima jednu od najvećih vrednosti antioksidanasa među supervoćem. Njena ORAC (anti-oksidans) vrednost je dvostruko veća od acai bobica, trostruko veća od narove i 5 puta veća od vrednosti koju sadrže borovnice.

SPREČAVA RAZVOJ MNOGIH BOLESTI

Istraživanja su pokazala da maqui bobice imaju pozitivne efekte na zdravlje ljudi:

  • Deluju antiinflamatorno
  • Jačaju imuni sistem
  • Podstiču mršavljenje
  • Smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, šećernih bolesti i artritisa
  • Pigmenti iz maqui bobica zaustavljaju rast ćelija crevnog raka

 

PROTIVNIK STARENJA

Zbog antioksidativnih učinaka, maqui bobice nazivaju i »fontanom mladosti«.

Zašto je antioksidativni efekat važan za očuvanje mladosti?

U našem telu nastaju štetni slobodni radikali, koji negativno utiču na rad ćelija. Antioksidansi su neprijatelji slobodnih radikala i onemogućavaju njihovo delovanje, a time i razvoj bolesti. Pored toga, usporavaju i proces starenja. Slobodni radikali prouzrokuju starenje naše kože, što se ogleda u nastanku bora, suvoj koži, a u najgorem slučaju, nastaje i rak kože.

POMOĆ U BORBI PROTIV SLOBODNIH RADIKALA

Naše telo samo proizvodi antioksidanse, ali ne u dovoljnoj količini, da bi se organizam sam efikasno izborio sa slobodnim radikalima. Zato su maqui bobice idealan izvor antioksidanata.

Malo je verovatno da ćete ih ubrati sveže u šumi ili pronaći na pijaci ili u prodavnici. Možete ih pronaći samo u udaljenom području Južne Amerike, a plodovi i biljka se ubiraju samo jednom godišnje.

Zbog toga ćete do pozitivnih učinaka ovih tamnih bobica najlakše doći preko Sensilabovih proizvoda u vidu dodataka ishrani.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod