Manje karnitina = više sala na trbuhu i bokovima

22.3.2019.

Znate za onu frazu manje je više? U slučaju aminokiseline L-karnitina to ne zvuči dobro: što ga manje imamo, više će nam se nakupljati masnoća. Zašto? Jer se bez njega masnoće ne mogu ni topiti. Ako niste baš ljubitelj mesa i nemate vremena za super zdravu ishranu, vjerojatno vam manjkaju glavni temelji koji su neophodni za to da naše tijelo samo proizvede L-karnitin.

Iako nismo svjesni, manjak L-karnitina je sve raširenija pojava. Jer ako samo pomislimo koji sve sastojci su potrebni da ga naše tijelo sastavi, sasvim je logično da ta pojava i nije tako rijetka. Našemu tijelu su neophodno potrebne aminokiseline, vitamini i minerali koje možemo dobiti samo s raznovrsnom i uravnoteženom ishranom: esencijalne aminokiseline lizin i metionin, vitamine B3, B6 i C te željezo.

75% karnitina dobijemo s hranom – ako redovito konzumiramo meso, 25% ga proizvedu naša jetra i bubrezi – ako rade kako treba. Tako da i ako ga želimo dobiti samo iz mesa, naši bubrezi i jetra moraju djelovati besprijekorno.

Većinu karnitina dobijemo iz hrane, ali većina Hrvata nema optimalne ishrane

Ako uzmemo u obzir sljedeće podatke da više od pola Hrvata ima nezdravu ishranu, a preko 25% ih ima masnu jetru (što znači da jetra ne djeluje optimalno), možemo zaključiti da se većina nas ne može baš pohvaliti s visokom razinom L-karnitina u tijelu.

L-karnitin je neophodan za sagorijevanje masnoće, jer većinu masti koje dobijemo iz hrane prenosi u tvornice energije koje se nalaze u stanicama, to je mitohondrijima. To znači da se sva ta masnoća pretvara u energiju. A bez L-karnitina nema ni topljenja masnoće. Zato manjak L-karnitina znači manjak energije i nakupljanje masnoće u obliku sala.

Čak i ako ste na dijetama koje temelje na masnoći i bjelančevinama, još uvijek postoji rizik od manjka L-karnitina, jer tijelu je tad potrebno još više L-karnitina, jer energiju crpi iz masnoća. Zato se može desiti da se učinci dijete jednostavno zaustave, što znači da se možemo snaći u paradoksalnom položaju – iako ne jedemo ugljikohidrata, masnoća nam se još uvijek nakuplja oko trbuha i bedara.

BootBurn Strong Active 1000

Naš najprodavaniji hit za sagorijevanje masnoća sad s još snažnijom formulom za lakše oblikovanje tijela.

BootBurn Strong Active 1000 -25%

Puna cijena: 159,99 kn

Snižena cijena: 119,99 kn

× Zatvori

Iskoristite snagu L-karnitina za sagorijevanje masnoća

U svijetu sportske ishrane L-karnitin je poznat dodatak koji pomaže pri izdržljivosti i regeneraciji nakon treninga. A u kombinaciji sa sastojcima koji povećaju termogenezu odličan je za oblikovanje tijela. Istraživanja su potvrdila da može u kombinaciji s zelenim čajem, yerba čajem i guaranom čak za 5x povećati sagorijevanje kalorija. Što je još bolje: učinak povećanog topljenja masnoća traje najmanje 4 sata i nakon treninga.

Proizvod s ovakvom pobjedničkom kombinacijom je BootBurn Active Strong 1000. Osim toga sadrži i B-kompleks bez kojeg ne bismo nikako mogli hranu pretvoriti u koristan oblik – energiju. Tako da ovaj proizvod diže razinu energije, sprječava umor i povećava izdržljivost.

1-mjesečni paket Kick Me STRONG s kojim je smršavilo preko 90.000 Hrvata

Ako želite zaista brze rezultate i intenzivno 24/7 sagorijevanje masnoća onda je Paket Kick Me Strong upravo ono što vam treba. Pored snažnog topioca masnoća BootBurn Active Strong 1000 sadrži i drenažni napitak WaterOut Strong s kojim ćete izgubiti prve kilograme u samo nekoliko dana, te inovativan proizvod kakvog još nije bilo na tržištu – WaterOut Strong Night kapsule koje će vam pomoći izgubiti 2,5 puta više kilograma. Što je najbolje je to da ćete te kilograme gubiti dok spavate.

Paket Kick Me STRONG

Novo na tržištu – ubrzano topljenje masnoće danju i noću

Paket Kick Me STRONG -60%

Puna cijena: 1.119,30 kn

Snižena cijena: 449,90 kn

× Zatvori