Manje karnitina = više sala na trbuhu i bokovima

Znate za onu frazu manje je više? U slučaju aminokiseline L-karnitina to ne zvuči dobro: što ga manje imamo, više će nam se nakupljati masnoća. Zašto? Jer se bez njega masnoće ne mogu ni topiti. Ako niste baš ljubitelj mesa i nemate vremena za super zdravu ishranu, vjerojatno vam manjkaju glavni temelji koji su neophodni za to da naše tijelo samo proizvede L-karnitin.

image

Iako nismo svjesni, manjak L-karnitina je sve raširenija pojava. Jer ako samo pomislimo koji sve sastojci su potrebni da ga naše tijelo sastavi, sasvim je logično da ta pojava i nije tako rijetka. Našemu tijelu su neophodno potrebne aminokiseline, vitamini i minerali koje možemo dobiti samo s raznovrsnom i uravnoteženom ishranom: esencijalne aminokiseline lizin i metionin, vitamine B3, B6 i C te željezo.

75% karnitina dobijemo s hranom – ako redovito konzumiramo meso, 25% ga proizvedu naša jetra i bubrezi – ako rade kako treba. Tako da i ako ga želimo dobiti samo iz mesa, naši bubrezi i jetra moraju djelovati besprijekorno.

Većinu karnitina dobijemo iz hrane, ali većina Hrvata nema optimalne ishrane

Ako uzmemo u obzir sljedeće podatke da više od pola Hrvata ima nezdravu ishranu, a preko 25% ih ima masnu jetru (što znači da jetra ne djeluje optimalno), možemo zaključiti da se većina nas ne može baš pohvaliti s visokom razinom L-karnitina u tijelu.

L-karnitin je neophodan za sagorijevanje masnoće, jer većinu masti koje dobijemo iz hrane prenosi u tvornice energije koje se nalaze u stanicama, to je mitohondrijima. To znači da se sva ta masnoća pretvara u energiju. A bez L-karnitina nema ni topljenja masnoće. Zato manjak L-karnitina znači manjak energije i nakupljanje masnoće u obliku sala.

Čak i ako ste na dijetama koje temelje na masnoći i bjelančevinama, još uvijek postoji rizik od manjka L-karnitina, jer tijelu je tad potrebno još više L-karnitina, jer energiju crpi iz masnoća. Zato se može desiti da se učinci dijete jednostavno zaustave, što znači da se možemo snaći u paradoksalnom položaju – iako ne jedemo ugljikohidrata, masnoća nam se još uvijek nakuplja oko trbuha i bedara.

Iskoristite snagu L-karnitina za sagorijevanje masnoća

U svijetu sportske ishrane L-karnitin je poznat dodatak koji pomaže pri izdržljivosti i regeneraciji nakon treninga. A u kombinaciji sa sastojcima koji povećaju termogenezu odličan je za oblikovanje tijela. Istraživanja su potvrdila da može u kombinaciji s zelenim čajem, yerba čajem i guaranom čak za 5x povećati sagorijevanje kalorija. Što je još bolje: učinak povećanog topljenja masnoća traje najmanje 4 sata i nakon treninga.

Proizvod s ovakvom pobjedničkom kombinacijom je BootBurn Active Strong 1000. Osim toga sadrži i B-kompleks bez kojeg ne bismo nikako mogli hranu pretvoriti u koristan oblik – energiju. Tako da ovaj proizvod diže razinu energije, sprječava umor i povećava izdržljivost.

1-mjesečni paket Kick Me STRONG s kojim je smršavilo preko 90.000 Hrvata

Ako želite zaista brze rezultate i intenzivno 24/7 sagorijevanje masnoća onda je Paket Kick Me Strong upravo ono što vam treba. Pored snažnog topioca masnoća BootBurn Active Strong 1000 sadrži i drenažni napitak WaterOut Strong s kojim ćete izgubiti prve kilograme u samo nekoliko dana, te inovativan proizvod kakvog još nije bilo na tržištu – WaterOut Strong Night kapsule koje će vam pomoći izgubiti 2,5 puta više kilograma. Što je najbolje je to da ćete te kilograme gubiti dok spavate.