Ljudski izmet u kapsuli?

Da, dobro ste pročitali! Hoće li ljudski izmet u kapsulama postati hit metoda u domeni mršavljenja? U Sensilab znanstvenici sumnjanju! No, zanima nas i vaše mišljenje!

image

Sjećate li se kada je u trendu bila kava od mačje kakice? Posljednje vrijeme svi su ludi za novim trendom, a to je dehidrirani ljudski feces u kapsulama koji navodno pomaže u "skidanju" kilograma viška.

Ova ideja nastala je u bostonskoj općoj bolnici kada je grupa znanstvenika započela s kliničkim ispitivanjem kapsula dehidriranog ljudskog fecesa. U 12 mjeseci istraživanja namjeravaju pronaći grupu dobrovoljaca koji su spremni istražiti kako ove kapsule utječu na njihovo zdravlje. Naravno, samo jednom dijelu grupe davat će se ove kapsule na konzumaciju, dok će drugi dobiti samo placebo. Rezultati napretka "prave" grupe ispitanika na kraju istraživanja bit će uspoređeni s onima koji su primili placebo.

Kako bi takve kapsule djelovale?

Kapsule su razvijene s ciljem da zamijene crijevne mikrobe osoba s prekomjernom težinom kako bi se posljedično pokrenuo gubitak kilograma. "Nismo sigurni što će rezultati pokazati, kazao je Elaine Yu, profesor i klinički istraživač u općoj bolnici u Bostonu.

"Iako je teško predvidjeti hoće li i kada ove kapsule pronaći put do policama u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, one sigurno predstavljaju jednu vrstu pomoći u smanjenju suvišnih kilograma, zajedno s odgovarajućom dijetom i tjelovježbom", dodaje profesor Yu.

Znanstvenici iz Sensilaba su kritični prema ovoj novoj trend metodi skidanja kilograma. Umjesto pribjegavanju bizarnim metodama mršavljenja, o svojoj crijevnoj flori se možete pobrinuti na prirodan i posve siguran način. Održavajte mikrofloru crijeva kroz kombinaciju probiotika i prebiotika uz pomoć proizvoda Symbiotic+.

Istovremen unos probiotika i prebiotika ima sinergični učinak, čime se osiguravaju bolje performanse proizvoda nego biste to postigli s odvojenom konzumacijom probiotika i prebiotika.