Ljubitelji mliječnih proizvoda, pozor!

Se ne možete oduprijeti mozzarelli, plemenitim sirom s plijesni ili jogurtu? Si  ne možete zamisliti svakodnevne kave bez mlijeka? Da, parmezan je neodoljivo dobar. Ali da li ste ikada pomislili da mlijeko možda niti nije tako »savršena hrana«?

image

Isključimo činjenicu da veliki broj ljudi ima probleme s probavom mliječnog šećera laktoze (što se očituje i probavnim tegobama te problemima s kožom) postoji i cijeli kup drugih problematičnih tvari koje se nalaze u mlijeku i mliječnim proizvodima.

Ako vaše tijelo nema vrlo djelotvoran sistem čišćenja, prije ili kasnije osjetiti ćete posljedice djelovanja tih toksina na vaše zdravlje.

Najveća količina antibiotika se upotrijebi u stočarstvu

Jeste li znali da se najviše antibiotika upotrijebi u stočarstvu?  I da antibiotike ne upotrebljavaju samo za liječenje bakterijskih infekcija nego i za ubrzavanje rasti goveda? Naravno, sve kemikalije koje se unesu u tijelo krave pređu u njeno mlijeko. Poznato je i to da su u mlijeku tragovi gnojiva, pesticida, fungicida i herbicida koje govedo pojede s krmom.

I to još nije sve! Osim svih tih tvari tu su još i hormoni koji se koriste za liječenje životinja (životinje zatvorene u malim prostorijama šesto su i bolesne).  U mliječni kemijski shake umiješaju se i hormoni koji se u organizmu krave nalaze u vrlo visokim količinama. Najproblematičnije je mlijeko krava koje su u visokoj trudnoći. Takve krave se prestaju musti tek dva mjeseca prije teljenja. Tada je nivo spolnog hormona estrogena u mlijeku čak nekoliko puta veća od uobičajenog. Višak estrogena u našem tijelu može uzrokovati brojne zdravstvene probleme od promjena raspoloženja preko dobivanja viška kilograma do problema s plodnosti. .

S čašom mlijeka ili komadićem sira dobijete kemijski shake

Sve gore navedene kemijske tvari mogu poremetiti djelovanje naših hormona. Hormoni su izuzetno važni prenosioci informacija po cijelom tijelu: konstantno šalju signale stanicama tijela, tkivima i organima

što točno moraju napraviti kako bi naše tijelo optimalno funkcioniralo. I ako naši hormoni podivljaju, u našem tijelu nastane kaos.

Što možete učiniti kako bi izbjegli štetan utjecaj kemikalija iz mlijeka?

Ne trebate se odreći mliječnim proizvodima. Šlag, torte, štrukli i pizza su namirnice kod kojih su mliječni proizvod neizbježni. Možete ih isključiti iz svoje prehrane ali postoje i drugi načini s kojima možete izbjeći doticaj sa štetnim kemikalijama.

1. Odaberite ekološke mliječne proizvode krava koje su se pasle na travnjacima.

2. Smanjite unos klasičnih mliječnih proizvoda.

3. Poboljšajte sposobnosti čišćenja vašeg tijela.

Na području uklanjanja remetioca hormona iz tijela (kemikalija koje poremete hormonsku ravnotežu u tijelu) EstroLux je proizvod br. 1 na našem tržištu. Biljni ekstrakti s dokazanim učinkovitim djelovanjem sprječavaju taloženje kemikalija (remetioca hormona) u tijelu i ubrzavaju njihovo izlučivanje tako što podupiru jetru koja je glavni organ za čišćenja tijela.