Ljeto nije najbolja sezona za vašu jetru – razlog će vas iznenaditi

Jeste znali da jetra ima svoj vlastiti život? Svaki dan se povećava i krči! Ali zašto? Čitajte dalje.

image

Stanice vaše jetre su osjetljive kako na cirkadijalni ritam tako i na ciklus ishrane. Kad ne jedete (na primjer noću) jetra nije toliko aktivna. A preko dana kad jedete, jetra se poveća za polovicu! Kad biste jeli noću vaša jetra se ne bi raširila, jer ne bi bilo pravo vrijeme dana.

Jetra i ljetni raspored

Što ako ste duže budni te jedete i pijete u čudnim noćnim satima? Jer upravo za ljeto su značajni dugi dani i još duže noći, neobičajna ishrana (i budimo pošteni, alkohol) i umor nakon godišnjeg.

To znači da opterećujete svoju jetru i svoje cijelo tijelo već samo time da živite prema „ljetnom rasporedu“. Kad jedete ili pijete u krivo vrijeme vaše tijelo ne dobije dovoljno enzima koji su mu potrebni, i hranu ne može pretvoriti u korisne bjelančevine i druge molekule. To znači da vaša probava nije najbolja.

Dokazano je da su smetnje cirkadijalnega ritma (kao što je npr. posao u smjenama, kronični umor i problemi sa spavanjem) usko povezane s probavnim i metaboličkim sindromom (brojnim problemima, uključujući i visok krvni tlak, krvni šećer, tjelesna masnoća i kolesterol ili trigliceridi), viškom kilograma i šećernom bolešću tipa 2.

Što mogu učiniti?

 Jer je jetra ljeti definitivno pod većim stresom nego je to zimi, možete joj priskočiti u pomoć. Za početak ograničite noćne zabave na 2 noći na tjedan.

Svoju jetru potaknite i ojačajte također s Hepafar Forte  - sasvim prirodan, a ujedno veoma učinkovit dodatak prehrani koji sadrži:

  • Sikavicu za zaštitu, regeneraciju i čišćenje jetre  - u posebnom fosfolipidnom obliku za nevjerojatnu učinkovitost
  • Artičoku za potporu probavi, proizvodnju žuči i zaštitu stanica jetre
  • Vitamin E za zaštitu od oksidativnog stresa
  • Ekstrakt crnog papra za bolju apsorpciju

Hepafar forte zbog svoje vrhunske formule s lakoćom pobijedi slične proizvode na tržištu. Naručite svoj Hepafar i vi!