Zašto ljeti češće osjetimo otečenost i nadutost?

Zadržavanje vode u tijelu je relativno česta pojava, koja se ljeti još dodatno pogorša. Na tijelu se to najviše opazi na području gležnjeva, ruku i lica (pogotovo pod očima) te na trbuhu.

image

Kod žena se nivo vode u tijelu mijenja iz dana u dan. Ako stanete na vagu i primijetite da ste u 1 danu dobili 2 kilograma, za to je sigurno kriva voda, ne masnoća.

Dobra vijest je to da se viška vode možete lakše riješiti nego masnoće. Postoji više faktora koji potiču zadržavanje vode. Ponekad je uzrok nezdrava prehrana ili nedostatak tjelesne aktivnosti, ili je to ponekad zdravstveno stanje.

U većini slučajeva se višak vode iz tijela može jednostavno ukloniti s nekoliko običnih koraka. Ako zadržavanje vode traje duže vremena, tada je preporučljivo posavjetovati se s liječnikom.

Kako se riješiti viška vode?

  • Povećajte unos vode. Dodatni unos vode zapravo smanjuje zadržavanje vode. Dehidrirano tijelo je sklonije zadržavanju vode. Kada je vruće, vrlo je važno da popijete 1 do 3 litre vode na dan – ovisno od okruženja i vrste aktivnosti.
  • Pobrinite se za više kretanja. Ako cijeli dan sjedite ili ste stalno u istom položaju, poveća se vjerojatnost da vam noge oteknu. Isto morate izbjegavati sjediti s prekriženim nogama, jer taj položaj šteti krvnom toku u nogama. Tjelesna aktivnost poboljšava ritam srca i krvni tok te potiče djelovanje limfnog sustava i s tim izlučivanje viška vode.
  • Smanjite unos soli. Sol ima važnu ulogu kod zdrave prehrane, a ako imate naviku jesti gotovu ili brzu hranu, vrlo vjerojatno unosite u organizam previše soli. Preporučamo vam da sol zamijenite sa začinima.
  • Jedite manje ugljikohidrata. Namirnice bogate ugljikohidratima su slatkiši, kruh, tjestenine, riža, krumpir, žitarice, slatka pića itd. Prekomjerno izlučivanje inzulina potiče zadržavanje vode.
  • Pijte prirodne čajeve i koristite dodatke prehrani koji potiču izlučivanje vode iz tijela. Sensilab preporuča učinkovit i znanstveno provjeren proizvod koji djeluje i već je pomogao tisućama korisnika: WaterOut Extreme.

Kako vam WaterOut Extreme može pomoći?

  • Iz tijela izlučuje višak vode i otrove.
  • Smanjuje vidljivost celulita.
  • Smanjuje osjećaj nadutosti.
  • Poboljšava topljenje masnoće, što omogućava brže mršavljenje.