Mršavljenje i libanonska dijeta

Libanonska dijeta je zapravo način života, koji se temelji na posebnoj zdravoj prehrani koja doprinosi vitkoj liniji i mršavljenju. Libanonska dijeta se temelji na konzumiranju sirovog povrća, zdravih masnoća, poluzrnatih žitarica, juhe od povrća, limunovog soka, začina i minimalne količine namirnica životinjskog porijekla.

image

 

Libanonska dijeta i njezine prednosti

  • Jela libanonske dijete predstavljaju neprocjenjive vrijednosti vitamina, minerala i hranljivih tvari, koji su važni za normalno djelovanje tijela.  
  • Hranjive tvari u obrocima su uravnotežene i sadrže malo kalorija.

Libanonski životni slog

Libanonska dijeta temelji se na hrani, kao što je: juha od leća, jogurtova juha, salate od povrća i limunovog soka, sirutka s povrćem, salata od rajčice s lukom i peršinom, riža s lećom i pečenim lukom, grah s miješanim povrćem i peršinom.

Za mršavljenje upotrebljavajte samo maslinovo ulje, salate moraju biti bogate rajčicom i peršinom.

Maslinovo ulje smatra se »zlatom našeg zdravlja « i  na ljudsko tijelo djeluje zdravo i blagotvorno.

Ako želite potpuno iskoristiti sve sastojke koje sadrži maslinovo ulje, izaberite ekstra djevičansko koje je ekološki prerađeno. U libanonskoj dijeti je maslinovo ulje obogaćeno začinima, koji ubrzavaju metabolizam.  

Nepogrješiv sastav libanonske dijete je i limun koji je snažan antioksidant i koji topi masne naslage.  

Oprez!

Nepromišljen izbor namirnica u takvim posebnim dijeta može dovesti do negativnih posljedica. Ako želite isprobati ovu dijetu, preporučujemo da se u vrijeme mršavljenja posavjetujete s nutricionisticom kako bi zdravo mršavjeli i tijelu pružili sve što mu je potrebno.