Kurkuma: čudotvorni začin koji ubrzava mršavljenje

 

image

Kako je kurkuma povezana s mršavljenjem

Kod povećane količine masnog tkiva u tijelu se stvarju upalni procesi. Snažne i povećane upale mogu promijeniti otpornost tkiva na inzulin što tijelo potiče da taloži sve više kalorija u obliku masnoća. Kurkuma na mršavljenje djeluje svojim aktivnim sastojcima među kojima je najvažniji kurkumin. Svojim djelovanjem kurkumin može blokirati enzime koji su zaslužni za pohranu masnoća u organizmu.

Glavni sastojak kurkumin

Kurkumin djeluje na 2 načina:

• ima termogenetske učinke te prirodnim putem povećava unutarnju tjelesnu temperaturu. Time se ubrzava proces razgradnje hranjivih tvari, a prije svega masnoća.

• Kurkumin u kurkumi također ubrzava metabolizam a samim time i probavu te brzinu s kojom tijelo troši kalorije.

Osim kurkumina sinergija svih sastojaka koje kurkuma sadrži utječe i na čišćenje cijelog tijela, a prije svega jetre. Kako bi što lakše izgubili kilograme je bitno da je naša jetra očišćena jer ima glavnu ulogu kod sagorijevanja masnoća. Ako je jetra preopterećena onda je njen rad usporen i samim time i sagorijevanje masnoća te gubitak kilograma.

Kako koristiti kurkumu

Upotreba kurkume je najjednostavnija ako je koristite kao začin. Posebno je preporučena u kombinaciji s rižom, lisnatim povrćem i mahunarkama. Osim toga kurkuma se najbolje koristi zajedno s crvenim ili bijelim mesom. Ako želite ubrzati metabolizam i poboljšati probavu te ubrzati gubitak kilograma možete to napraviti ako pijete čaj od kurkume minimalno 5 dana. Priprema ovog napitka je vrlo jednostavna. Potrebno vam jesamo ¾ kavne žličke kurkume, 2 velike žlice domaćeg meda i 3 šalice vode. Kurkumu istopite u vodi i kuhajte ju dok se količina vode ne smanji da bude dovoljno za 2 šalice. Zatim procijedite, dodajte med i po želji malo mlijeka i napitak je gotov.

Sensilab preporuča

Preporučamo da u svoju svakodnevnu prehranu uključite kurkumu u obliku 100 % prirodnih kapusula. U samo jednoj kapsuli nalazi se 400 mg ekstrakta kurkume – samo tako ćete moći postići maksimalne učinke koje ima kurmuma na cijelo tijelo.