Prazna košarica?
Možemo pretpostaviti da je to samo zato što niste vidjeli naše najnovije ponude
Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kontaktirajte nas putem interneta ili nas pozovite na 01 353 5434
100% garancija na zadovoljstvo
Besplatna dostava iznad 35 EUR
Ako tražite ono što bi pomoglo vašem zdravlju i ljepoti, onda ste naišli na pravu stvar.
U ayurvedskoj medicini kurkuma se često koristi za liječenje alergija, poboljšava probleme s imunitetom, čisti jetru, a svakako ima i odličan utjecaj na mentalnu oštrinu. Ukratko, to je jedna čarobna vrsta koju koriste već 1000 godina u kineskoj medicini.
Kurkuma dolazi iz Indije, a njeno značenje je „žuto“. To je biljka koja može narasti čak do 1 metra. Ekstrakt ove biljke najviše koriste za bojanje hrane (poput curryja), ali ono što mnogi zaboravljaju jesu njeni ljekoviti učinci. I upravo zbog tog treba biti glavna namirnica u svakoj kuhinji.
Znantveni dokazi, pronađeni u mnogim studijama dokazuju sprječavanje raka. Također je pokazano da u zemljama gdje se kurkuma konzumira u velikim količinama ima manje raka.
Najbolji učinak ćemo postići ako kurkumu kombiniramo s masnoćama, kao što je na primjer kokosovo mlijeko, i ako dodamo crni papar. Masnoća uzrokuje da kurkuma razvije svoj prirodni učinak, a papar se brine da aktivne tvari što dublje dopru do tkiva i na taj način udvostruči njen učinak.
Također preporučljivo ju je kombinirati s proizvodima koji sadrže glukozu, kao što su riža, slatki krumpir, bademovo mlijeko, leća…
Stoga, ako konzumirate kurkumine kapsule, imat će mnogo veći učinak ako u svoju hranu dodate gore nabrojane sastojke.
- pojačava imunološki sistem
- jačanje kostiju i mišića
- smanjuje upale
- poboljšava mentalnu oštrinu i poboljšava pamćenje
- podržava i šiti jetru
- sprječava nakupljanje masti i pomaže u njihovom smanjenju
- ublažava bolove u mišićima i zglobovima
- ublažava probleme želuca
- poboljšava probavu
- poboljšava zdravlje kože…
Svjesni smo da kao samu vrstu ju je veoma teško unijeti u tijelu u tolikoj količini, a ima i veoma snažan ukus, zato su kapsule idealno rješenje.
1 žlica kurkume u prahu (10 g)
1 žlica đumbira u prahu (10 g) ili 20 g svježeg đumbira
1 žlica djevičanskog kokosovog ulja (15 g)
1 litar vode
1 žlica meda
Priprema:
Stavite kuhati vodu. Umaknite vodu s štednjaka i dodajte đumbir i kurkumu. Pokrijte posudu i ostavite stajati 10 minuta.
Ako koristite đumbir, najprije ga kuhajte 15 minuta, a potom dodajte i kurkumu i isključite štednjak.
Dok je piće još toplo, dodajte još kokosovo ulje i med. Popiti piće dok je još toplo, da se ulje ne stvrdne.
Najbolji učinak će imate ako to popijete na prazan želudac.
Možda ćete biti zainteresirani