Prazna košarica?
Možemo pretpostaviti da je to samo zato što niste vidjeli naše najnovije ponude
Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kontaktirajte nas putem interneta ili nas pozovite na 01 353 5434
100% garancija na zadovoljstvo
Besplatna dostava iznad 35 EUR
Odgovor je DA! Nastavite čitati i otkrijte zašto je Kurkuma toliko dobra za naše tijelo i zašto bi trebala biti neizostavan dio svake kućne ljekarne.
Jetra je najveća žlijezda u ljudskom tijelu i igra jednu od najbitnijih uloga u metabolizmu ugljikohidrata i lipida. Također se brine za metabolizam svih štetnih tvari poput lijekova, toksina, alkohola, cigareta... i sve te štetne tvari utječu na zdravlje jetre.
Ako jetra ne funkcionira na pravilan način, posljedice se osjete na drugim dijelovima tijela.
Jedni od simptoma masne jetre su:
Kurkuma je začin kojeg su koristili još u antici, i to ne samo zbog njezinog okusa, već i zbog njezinog bogatstva s antioksidantima, protuupalnih i antiseptičkih svojstva te uklanjanja umora.
Zadnjih godina su znanstvenici otkrili nova dobra svojstva kurkume, među kojima je i održavanje zdravlja jetre.
U jednoj studiji in vitro, objavljenoj u časopisu Annals of Hepatology, znanstvenici su dokazali antioksidativni učinak kurkume, gdje su otkrili da aktivan kurkumin sadrži brojne antioksidativne enzime i molekule. Što znači da spriječava aktivaciju bilo kakvih tvari koje potiču nastanak upale i štiti tijelo od oksidativnog stresa.
Mnoge studije su pokazale da kurkuma pomaže spriječiti i nealkoholnu bolest masne jetre. Znanstveni časopis Phytotherapy Research je 2016. godine objavio randomizirano kontrolirano kliničko istraživanje, u kojem je dio ljudi s problemom masne jetre dobio odmjerak kurkume u obliku amorfne disperzije (500mg/giorno), a drugi dio placebo.
Nakon 8 tjedana, uspoređujući rezultate s placebom, skupina koja je dobila kurkumin, je pokazala znatna poboljšanja u količini masnoća u jetri. Čak su se i razina kolesterola i triglicerida znatno smanjile.
Konzumiranje kurkume u prahu ne donosi toliko željenih učinaka na zdravlje, a razlog je njegova loša biorazgradivost, zbog čega se loše apsorbira u tijelu i brzo izlučuje.
Srećom postoje metode za povećanje biorazgradivosti kurkume, i mi smo ih upotrijebili za stvaranje našeg proizvoda, koji je u usporedbi s drugima mnogo snažniji - ALL IN A DAY Kurkuma
Sa svojom micelarnom formulom je jedna od najboljih dodataka prehrani na bazi kurkume, na tržištu:
Proizvodi za vas
Možda ćete biti zainteresirani