Da li je kurkuma dobra za jetru?

Odgovor je DA! Nastavite čitati i otkrijte zašto je Kurkuma toliko dobra za naše tijelo i zašto bi trebala biti neizostavan dio svake kućne ljekarne.

image

Jetra je najveća žlijezda u ljudskom tijelu i igra jednu od najbitnijih uloga u metabolizmu ugljikohidrata i lipida. Također se brine za metabolizam svih štetnih tvari poput lijekova, toksina, alkohola, cigareta... i sve te štetne tvari utječu na zdravlje jetre.   

Ako jetra ne funkcionira na pravilan način, posljedice se osjete na drugim dijelovima tijela.

 

Jedni od simptoma masne jetre su:

  • Problemi s vidom
  • Problemi s kožom (akne, podočnjaci, suha ili masna koža)
  • Nepojašnjivo dobivanje kilograma
  • Povećana razina kolesterola
  • Umor, alergija, loš zadah 
  • Problemi s probavom
  • Hormoska neravnoteža

Koristi se još od antike, a znanstvenici sada otkrivaju nove zdravstvene učinke kurkume

Kurkuma je začin kojeg su koristili još u antici, i to ne samo zbog njezinog okusa, već i zbog njezinog bogatstva s antioksidantima, protuupalnih i antiseptičkih svojstva te uklanjanja umora.   
Zadnjih godina su znanstvenici otkrili nova dobra svojstva kurkume, među kojima je i održavanje zdravlja jetre.

U jednoj studiji in vitro, objavljenoj u časopisu Annals of Hepatology, znanstvenici su dokazali antioksidativni učinak kurkume, gdje su otkrili da aktivan kurkumin sadrži brojne antioksidativne enzime i molekule. Što znači da spriječava aktivaciju bilo kakvih tvari koje potiču nastanak upale i štiti tijelo od oksidativnog stresa.

Mnoge studije su pokazale da kurkuma pomaže spriječiti i nealkoholnu bolest masne jetre. Znanstveni časopis Phytotherapy Research je 2016. godine objavio randomizirano kontrolirano kliničko istraživanje, u kojem je dio ljudi s problemom masne jetre dobio odmjerak kurkume u obliku amorfne disperzije (500mg/giorno), a drugi dio placebo.

Nakon 8 tjedana, uspoređujući rezultate s placebom, skupina koja je dobila kurkumin, je pokazala znatna poboljšanja u količini masnoća u jetri. Čak su se i razina kolesterola i triglicerida znatno smanjile.

Nažalost, nisu sve formule kurkumina toliko efikasne

Konzumiranje kurkume u prahu ne donosi toliko željenih učinaka na zdravlje, a razlog je njegova loša biorazgradivost, zbog čega se loše apsorbira u tijelu i brzo izlučuje.
Srećom postoje metode za povećanje biorazgradivosti kurkume, i mi smo ih upotrijebili za stvaranje našeg proizvoda, koji je u usporedbi s drugima mnogo snažniji - ALL IN A DAY Kurkuma

Sa svojom micelarnom formulom je jedna od najboljih dodataka prehrani na bazi kurkume, na tržištu:

 

  • Čak  185 puta veća biorazgradivost u usporedbi s drugim proizvodima
  • U tijelu se zadržava mnogo duže
  • 1 kapsula naše kurkume jednaka je 13 normalnih kurkuminih kapsula