Kožu, kosu i nokte treba hraniti iznutra!

Žene volimo biti uredne na svakom koraku, zato nam promjene na našem tijelu ponekad pokvare raspoloženje. Sitne bore, suha kosa i lomljivi nokti – sve to prikrivamo agresivnim proizvodima ili šminkom, koja promjene samo prikriva. Uz sve to zaboravljamo na jednu najbitniju stvar – da tijelo treba nahraniti iznutra.

image

Zašto starimo? 

Na proces starenja utiču genski, hormonski i zdravstveni faktori, a dodatno ga ubrzava prevelika izloženost sunčevim zrakama, dimu cigareta i zagađenoj okolini u kojoj boravimo. Ti faktori u našem tijelu stimuliraju nastajanje slobodnih radikala koji uništavaju broj i kakvoću kolagenskih vlakana.

Kolagen je bjelančevina koja predstavlja čak 25% svih bjelančevina u našem tijelu. Najzastupljeniji je kolagen tipa I, a najviše ga se nalazi u našoj koži, kosi i noktima.

Kolagen se veže u vlakna koja našu kožu čine elastičnijom, kosa postaje sjajnija, a nokti čvršći.

Kolagen tipa I, kao dodatak prehrani

Na tržištu možete pronaći razne vrste kolagena, često dobivenog iz goveda, svinja ili riba. Zadnji, riblji kolagen, postaje sve popularniji jer ima visoku bio-raspoloživost, a primjeren je i za vegetarijance.

Odlični izvor kolagena tipa I je patentirani morski kolagen NatiCol čije djelovanje je klinički dokazano. 100% je prirodan i ima visoku razinu oligo-peptida koji se zbog niske molekulske mase lakše asimiliraju s našim prirodnim tkivom. Ovaj kolagen, za razliku od drugih ribljih kolagena, nema ni miris ni okus, i jako se brzo apsorbira u ćelije, gdje je i potreban.

Klinička istraživanja

Istraživanja na dermatološkom odjeljenju Farmakološkog kliničkog centra u francuskoj Nici su potvrdile, da se u samo tri mjeseca elastičnost kože kod 40 ispitanika u prosjeku poboljšava za 24%, vlažnost za 23% a reljef kože za 10%. Pozitivne učinke NatiCola potvrdila je i japanska studija koja potvrđuje učinak te vrste kolagena već u prvih 14 dana uporabe.

image

Kombinacija naticola, vitamina C i cinka!

U Sensilabu vam je dostupna jedinstvena kombinacija morskog kolagena s vitaminom C i cinkom, koji pomažu pri sintezi kolagena u našu kožu, kosu i nokte. Uz sve to, proizvod SkinLift Collagen ne sadrži konzervanse, masnoće i ugljikohidrate, pa je zato pogodan za vegetarijance i osobe koje su na dijeti.

Kako nahraniti kožu, kosu i nokte?

Tajna lijepe kože, kose i noktiju krije se u kolagenu, koji se može uzimati i kao dodatak prehrani. Ove praktične vrećice sadrže 100% prirodni kolagen tipa I. Konzumiramo ih tako da sadržaj vrećice izmiješamo s vodom ili prirodnim sokom i popijemo.