Kortizol - dežurni krivac za sve

Ste na rubu živaca? Čini vam se da je vaša glava prazna i da si ne možete zapamtiti niti jednu informaciju? Svi oko vas žele nešto žele od vas, a vi ste takoooo spori? Osim toga malo se vam je povećao i trbuščić iako jedete jednako ili čak i manje nego prije? Da, to se zove stres. nalazite se u stanju prevelikog stresa, Vrijeme je da siđete s tog vlaka smrti. 

image

Iako govorimo o stresu (»Sam pod stresom«) zapravo imamo u mislima naš odaziv na stres – kako mi reagiramo na stresne situacije. Kod toga ima ključnu ulogu hormon kortizol. Ako želimo smanjiti razinu stresa (jednostavnije rečeno, kako nam ne bi puknuo film), moramo smanjiti nivo kortizola.

Kortizol je odgovoran za naš odaziv na stres

Kada se nađemo u nekoj stresnoj situaciji, počne se izlučivati hormon kortizol koji šalje signale po cijelom tijelu te tako stanicama poručuje kako trebaju reagirati. Radi se o stresu kojeg naše tijelo razumije kao opasnost.

Zato kortizol tijelo priprema na reakciju koju nazivamo »borba ili bijeg«. Sve druge funkcije u tijelu se tome podrede jer naše tijelo stres razumije kao opasnost i nagonsko obavlja samo one funkcije koje mu omogućuju da preživi. Zato se uspori probava, proizvodnja spolnih hormona te reakcije imunološkog sustava.

Ako stres traje predugo ...

trpe svi naši organi i procesi u tijelu i uzrokuju negativne posljedice.

Danas smo cijele dane pod različitim pritiscima, zato je taj odaziv tijela stalno aktivan. Što to točno znači? Ako usporedimo naše tijelo s automobilom, to znači da  'non-stop' pritišćemo na gas. Cijelo vrijeme opterećujemo naše sve tjelesne organe, a zato su zanemarene  važne tjelesne funkcije.

image

Cijelo vrijeme vršimo pritisak na sve organe tijela, dok su važne funkcije tijela, koje smo prethodno spomenuli, zanemarene. Među ostalim, to dokazuje i to da:

  • se osjećamo 'izgorjelo' prazno
  • imamo probleme s probavom
  • imamo nepravilne, obilne ili bolne menstruacije
  • imamo oslabljen imunitet i zato smo često bolesni
  • stalno smo zabrinuti
  • imamo problema s nesanicom
  • počinju nam se nakupljati masnoće oko trbuha
  • imamo napadaje gladi

Stresne situacije ne možete izbrisati, ali možete poboljšati svoje reakcije na njih

Ako ste se našli u situaciji da ste kronično pod stresom vrijeme je da hitno nešto učinite i spasite se od tog strašnog negativnog utjecaja. Odlična pomoč su različite metode opuštanja (joga, meditacija, slušanje opuštajuće glazbe, šetnje u prirodi, ručni rad…), određivanje prioriteta (postavite si realne ciljeve i vremenske rokove), dovoljna količina sna te zdrava i uravnotežena prehrana.

Tijelu možete dati učinkovitu potporu i s prirodnim proizvodima koji će vam pomoći uravnotežiti vaše reakcije na stres odnosno spriječiti prebrzo i pretjerano izlučivanje i djelovanje kortizola u tijelu.

Sesnilab preporuča: AdrenaLux

AdrenaLux kapsule pomažu u borbi protiv stresnih situacija. AdrenaLux sadrži kombinaciju 4 snažna sastojke, ekstrakt korijena rodiola, ginseng, gljiva cordyceps i vitamin B5. 

Stres vam stvara višak kilograma?

Ako zbog stresa patite i od viška kilograma kojih se želite riješiti prije odlaska na ljetovanje, toplo preporučamo uz Adrenalux kapsule, AdipoSlim XXL kapsule koje aktiviraju hormon adiponektin (hormon mršavih) i na prirodan način vam pomažu izgubiti do čak 33% više masnoća.

Ako naručite sada Adrenalux kapsule, kao poklon vam dajemo AdipoSlim XXL potpuno BESPLATNO!