Koliko trebamo jesti na dan?

Naše tijelo se tijekom evolucije naviknulo čuvati energiju. To znači da neće trošiti svoje zlatne rezerve energije (masne naslage), ako mu to nije potrebno. A ako mu svakodnevno dajemo hranu u obliku ugljikohidrata (kruh, tjestenina, slatkiši, grickalice), onda ih stvarno neće trošiti. 

image

Upravo zato je dobro dati probavi i probavnim hormonima malu pauzu – da naše tijelo lakše počne sagorijevati masnoće. Naše tijelo naime kao prvi izvor energije uvijek upotrijebi ugljikohidrate iz hrane, jer ih jednostavno može pretvoriti u šećer (glukozu). A glukoza je osnovno gorivo za djelovanje svake stanice.
Ako glukoze, što znači šećera nema dovoljno u krvnom toku, tijelo ga uzme iz rezerve koja se nalazi u jetri i mišićima u obliku spoja glikogen. I tek kada naše tijelo upotrijebi glikogen, počne uzimati iz masnoća.

Dajte si barem 5 sati pauze među obrocima

Ako želimo da tijelo za izvor energije upotrijebi zalihu masnih naslaga sa stražnjice ili trbuha, mora među obrocima proći barem 5 sati, inače će za izvor energije rađe uzeti ugljikohidrate koje smo pojeli. Šta to znači? Naime, ako tokom dana nemamo vremena za intenzivnije vježbanje, 3 obroka na dan su sasvim dovoljna.

Bez brige – Slimmium proizvodi zaustavljaju glad

Mnogi imaju probleme s velikim pauzama među obrocima, jer ih jednostavno prevlada glad i onda su još podložniji iskušenjima. Ako konzumirate pravi razmjer svih skupina namirnica, znači dovoljno zdravih masnoća, kvalitetnih bjelančevinaiI ograničenu količinu punozrnatih i punovrijednih ugljikohidrata (tu spada i voće), sigurno ćete biti dulje vremena siti a nezaustavljiva želja za nezdravom hranom će jenjavati. Kako to napraviti vam razlažemo u novom Slimmium planu prehrane, u okviru Slimmium programa za mršavljenje.

Aktivna vlakna vas aktivno zasite

Dodatna pomoć u borbi s glađu i viškom kilograma su također i aktivna vlakna u obliku ukusnog napitka od borovnice PsylliSlim, koji sadrži vrhunsku kombinaciju vlakna psilium (ljuske indijskog trputca) te ekstrakt borovnice I korijena cikorije. Ne samo da nećete više biti gladni, već ni s probavom više nećete imati problema. Znači dvostruka pomoć u borbi protiv viška kilograma.

Kako biste se u potpunosti riješili viška kilograma, preporučamo vam cjelovit pristup mršavljenju, koji osim Slimmium plana prehrane uključuje i vrhunske prirodne proizvode za mršavljenje te 20-minutnu vježbu za intenzivno topljenje masnoća. Sve to smo uključili u paket  Slimmium START UP program, a plan prehrane i vježbe dobivate potpuno besplatno!