Klistir i kava: za vitku liniju i zdrava jetra

Jetra u našem tijelu obavljaju mnogo funkcija. Pohranjuju željezo, vitamine, šećer i škrob koji su našem tijelu prijeko potrebni.

Jetra su organ koja filtriraju sve što unosimo u tijelo. Zbog opterećenja koja im stvaramo unosom alkohola, nezdrave prehrane i ostalih poroka, dodatno ih opterećujemo mastima.

Vrijeme je da im priuštimo počinak!

image

PREOPTEREĆENA JETRA

Sve što pojedemo i popijemo, jetra prerađuju. Zbog toga savjetujemo da ograničite unos alkohola, tableta i ostalih poroka jer ih time uništavate.

Preopterećena jetra postaje zamašćena, što se može izliječiti čišćenjem jetre. Ako stanje jetre zanemarujemo i ne shvaćamo ga ozbiljno, može doći do upale i kroničnog stanja.

Simptomi bolesne jetre su:

  • slabost
  • povraćanje
  • gubitak apetita
  • kožne infekcije
  • žutica
  • tamni urin
  • požutjela koža i bjeloočnica

Posebno budite oprezni ako osjetite jaku bol u gornjem desnom dijelu trbuha.

PREHRANA KAO SUPUTNIK DETOKSIKACIJI

Ako želite rasteretiti jetra, u jelovnik uključite hranu koja je bogata antioksidansima.

Neki stručnjaci preporučuju: ciklu, brokulu, luk, kurkumu, češnjak, rajčicu, limun, brusnicu i zelenu salatu. 

Najbolji saveznik jetre je mlijeko od čička.

ŠTO JE SA MRŠAVLJENJEM?

Jetra također pohranjuje i višak masnoće '' za lošije dane''. Budući da je danas unos masnoće sve više povećan zbog hrane koju konzumiramo, time samo dodatno opterećujemo jetru. Zbog toksina i kemikalija koje ulaze u tijelo, jetra je još više zaposlena i moć za sagorijevanje masti joj slabi. Zato se dešava da nakon raznih vježbi i dijeta vidimo slabe ili nikakve rezultate. Tada je dobro postaviti pitanje: ''Što se dešava sa jetrom?''

ČIŠĆENJE S KLISTIRANJEM KAVOM

Mnogi stručnjaci savjetuju čišćenje jetre s klistiranjem kavom. Na taj dan postite ili jedite samo voće.

Važno je da se posavjetujete sa liječnikom ukoliko ste nedavno imali operaciju (osobito na crijevima), menstruaciju ili na bilo koji način osjećate slabost i mučninu.

Pobrinite se da pred postom tijelo ima dovoljno tekućine, zato dan prije popijte najmanje 2 - 3 litra vode.

Trebate:

Da bi obavili ovaj ne baš ugodan postupak trebate posebnu posudu sa cijevi koju možete kupiti u ljekarni, 1 litar destilirane vode, 3 žlice bio kave, cjedilo, lubrikant (kokosovo ili maslinovo ulje).

Priprema:

U posudi u kojoj se nalazi destilirana voda, prije nego što zavrije, ulijte 2 - 3 žlice kave. Kada zavrije stalno miješajte 5 min i zatim na nižoj temperaturi kuhajte još 15 min. Ohladite na sobnoj temperaturi i procijedite kroz cjedilo. Posudu napunite sa tekućinom. Klistir namjestite oko metar visoko i legnite na bok. Otvorite cijev i anus namažite uljem. Cijev umetnite u rektum i ulijte polovicu tekućine u crijeva. Pokušajte zadržati 15 min. Ispraznite crijeva u wc-u.

Klistir se ne smije koristiti prečesto jer može poremetiti normalni tijek pražnjenja crijeva.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod