Kilogrami se stalno vraćaju: 4 pogreške koje su krive za to

Već ste izgubili vjeru da će vam vaše najdraže traperice ponovno biti dobre? Probali ste već različite brze dijete, brojali kalorije, mučili se i znojili u teretani… a rezultata koji bi trajali duže vremena nigdje.

Razlog se vjerojatno skriva u jednoj od najčešćih pogrešaka. Provjerite da li ih radite i vi!

image

Naravno postoje dobri i loši načini za gubitak kilograma. Problem je da svi želimo dijetu koja će nam donijeti brze rezultate. Sve pogreške koje uzrokuju da se izgubljeni kilogrami vrate (i da im dodamo još kojeg) dolaze zbog toga što smo toliko nestrpljivi.

Ako se s prekomjernom težinom borite još od srednje škole, ako ste svake godine sve teži ili ste sigurni da imate probleme s hormonskom neravnotežom, vrlo je vjerojatno da radite barem jednu od sljedećih grešaka.

1. Previše jedete

Da, to je veoma očita greška. Postoje mnoge popularne dijete koje vas žele uvjeriti da neku određenu namirnicu možete jesti u izobilju. Ali to je veoma česta greška, koja unos količine kalorija udvostruči.

ČINJENICA: Sve metastudije su dokazale da neke dijete donose brže rezultate od drugih, ali najvažniji element svake uspješne dijete je kalorični deficit. Jednostavnim rječnikom: potrošiti morate više kalorija nego što ih unesete.

2. Ne jedete dovoljno

Iako vam se možda čini kontradiktorno, to je jedna od čestih grešaka koje činimo. I to najčešće kada želimo brzo smršaviti. Većina brzih dijeta cilja na ekstremno nizak unos kalorija. Ako ste ikada vidjeli dnevni jelovnik s manje od 1200 kalorija – pa o tom govorimo.

Smanjenje dnevnog unosa kalorija na minimum (na potrebe bazalnog metabolizma – količinu energije koja vam je potrebna za život i rad) je vjerojatno najbrže rješenje za vaše probleme s viškom kilograma. Ali samo ako ne vježbate!

Redovito odlaženje u teretanu ili trčanje svako jutro, će se kod svakog minimalnog unosa hrane katastrofalno završiti. Zašto? Jer takav način mršavljenje nije ništa drugo nego izgladnjivanje. I vaše tijelo reagira na njega na najgori mogući način.

Možda ste već čuli da se vaš metabolizam uspori ako jedete manje od potreba vašeg tijela. Ali većina nije svjesna zašto je to tako veliki problem.

Usporen metabolizam je metabolizam za preživljavanje (ne zaboravite, vaše tijelo misli da ste izgladnjeni). Tijelo uspori važne funkcije i koristi manje energije. Ako vaše tijelo treba manje energije, možete jesti manje i tako ne nakupljati nove kilograme.  

Ako ste u fazi izgladnjivanja, možete opaziti sljedeće znakove:

Slabost
⦁ Neredoviti menstrualni ciklus
⦁ Stagniranje kod gubitka kilograma
⦁ Unatoč vježbanju niste u formi
⦁ Nemate želje za hranom
⦁ Imate nepravilan san
Otečeni ste i napuhnuti

I kada napokon odustanete … kilogrami se vrate brzinom svjetlosti.

3. Ne jedete dovoljno bjelančevina

Ta pogreška je povezana s prijašnjim problemom. Zašto? Kod problema br. 1 smo otkrili da bazalni metabolizam određuje naš minimalan unos kalorija. Ali važna činjenica je da je naš bazalni metabolizam – do neke mjere – određen od strane naših mišića.

Što više mišića imamo, potrebno nam je više energije – čak i ako se cijeli dan odmaramo. To je do jedne mjere razlog zašto muškarci i viši ljudi mogu više pojesti. Imaju više mišićne mase i veće potrebe za kalorijama.   

Kakvu ulogo imaju bjelančevine? Znači bjelančevine – posebno aminokisline – su graditelji naših mišića.

Ako ne konzumiramo dovoljno bjelančevina (što je često povezano s brzim dijetama, tj. gubitkom kilograma izgladnjavanjem) naše tijelo će doslovno uništiti mišiće da bi se lakše hranilo.

Rezultati? Manje mišićne mase. I posljedično sporiji metabolizam. Gubitak kilograma će se brzo zaustaviti ili će se svi kilogrami vratiti. Da li vam je poznat izraz jo-jo efekt?

4. Nikada niste probali AdipoBurn formulu – sada s novim STRONG učinkom

AdipoBurn EXTREME je osmišljen upravo za ljude koji ne žele gubiti vrijeme na dijete. Njegov cilj je snažno topljenje masnoća s dugotrajnim učinkom.

Kao što znate dijeta uvijek uzrokuje usporavanje metabolizma, jer vaše tijelo dobije manje kalorija.  AdipoBurn EXTREME sprječava to usporavanje, što čini vaše mršavljenje učinkovitijim i dugotrajnijim kao nikada do sada.

Jedinstvena AdipoBurn EXTREME formula je sada snažnija kao nikada prije! Djeluje kao topilac masnoća, a istovremeno reprogramira naše stanice masnoće i hormonski odaziv na način koji je optimalan za mršavljenje.
Njegova tajna za izvanredne rezultate je buđenje adiponektina – tako zvanog hormona mršavih – i zaštita mišića od brzih dijeta. Već sa svojom originalnom formulom je našim strankama pomogao:

istopiti 7,5 cm oko pasa
⦁ izgubiti 6 cm na bedrima i bokovima
izgubiti 50 % masnoće oko trbuha uz održavanje zdrave prehrane

Osigurajte si svoj AdipoBurn EXTREME dok je u ovoj nevjerojatnoj akciji:

 

Proizvodi za vas

BRZI REZULTATI
-68%
Posebna cijena 32,90 EUR(247,90kn) Standardna cijena 102,99 EUR(776,03kn)
Pogledajte proizvod