Zašto Keto dijeta ne djeluje na žene?

Zadnjih nekoliko godina, s keto dijetom su se oduševili svi koji žele po ubrzanom postupku topiti masnoće. Ali ta dijeta koja uključuje konzumiranje puno masnoća, i gotovo ništa ugljikohidrata, radi čuda na muškarcima, ali ne i na ženama!  

image

Kako Keto dijeta djeluje

Kada se normalno hranimo, ugljikohidrati su glavni izvor energije za naše tijelo. Ako ih izbacimo, Keto dijeta natjera naše tijelo da za energiju koristi nakupljenu masnoću. Za vrijeme tog procesa, koji se zove ketoza, jetra pretvara masne kiseline u ketone I počinje ih koristiti kao gorivo (energiju). Zvuči savršeno, zar ne!

Ali postoji jedan problem: ne djeluje isto na žene!

Da, ne šalimo se. A evo i zašto.

Vaše tijelo je u stanju “preživljavanja”

Nepredvidljivi sati na poslu, brzi način života te usklađivanje obaveza i obitelji, donose nam mnogo stresa. Priznajmo, koliko god da se trudimo, stres je jednostavno nemoguće izbjeći! Ali ako se odlučite za keto dijetu, razina stresa samo će se još dodatno povećati.

Problem je to da je vaše tijelo naviknuto na prehranu punu ugljikohidrata. S obzirom da oni služe za energiju, možemo reći da tijelo živi od njih. Što znači da kada ih maknete iz prehrane, vaše tijelo doživi šok, a šok tijelu uzrokuje stres! Stres zatim uzrokuje neravnotežu hormona u tijelu, naročito se poveća hormon kortizol koji tijelo dovodi do stanja “preživljavanja” i uzrokuje neravnotežu ostalih hormona. Kao rezultat svega, puno ste osjetljiviji na nakupljanje viška kilograma, bez obzira koliko se trudili biti na dijeti i držati se plana.

Istina da se može dogoditi i muškarcima, ali žene su puno osjetljivije na hormonalne promjene, zbog čega vjerojatno Keto dijeta za njih neće djelovati.

Ali to nije sve.

Možda se borite s estrogenom – a da uopće to ne znate

U našem okolišu nalaze si mnoštvo supstanca poput estrogena koje utječu na ravnotežu naših hormona, ali i na ravnotežu nas samih. S obzirom da žene prirodno imaju višu razinu estrogena, na njih puno više utječu promjene u razini hormona – pogotovo one povezane s gubitkom težine. Ali kako je to zapravo povezano s Keto dijetom, pitate se?

S obzirom da Keto dijeta bazira na velikom unosu masnoća, to dodatno povećava stvaranje estrogena. Kao rezultat, smanjuje razinu hormona štitnjače, a zbog toga i usporava metabolizam i topljenje kalorija. Jednom kada se to dogodi, možete očekivati još samo nakupljanje dodatnih kilograma.

Pa nije ni čudo da vaša Keto dijeta dođe do “mrtve točke”!

Ali srećom, možete to spriječiti!

Preokrenite Keto dijetu u svoju korist s KetoLux paketom koji će vam pomoći da stavite hormone pod ravnotežu te da spriječite nedjelovanje Keto procesa.  

Uz pomoć EstroLuxa, napokon ćete s lakoćom kontrolirati razinu hormona u vašem tijelu. Zajedno s Keto napitkom s čak 75% MCT udjela za dodatni poticaj topljenja masnoća, ovaj nezaustavljivi paket pomoći će vam da postignete keto ciljeve puno brže i lakše nego ikada:

  • Pobijedite nemogućnost mršavljenja uzrokovanu keto dijetom
  • Prevaziđite keto granice i ubrzajte proces
  • Povratite si ravnotežu hormona za maksimalno topljenje masnoća
  • Smanjite psihički i fizički stres kako bi spriječili dodatno nakupljanje kilograma
  • Pobijedite umor i osigurajte si visoku razinu energije