Kako muškarci stare

Ljudsko se tijelo mijenja s godinama. Veliki utjecaj na te procese imaju hormoni. Testosteron nalazimo kod žena i muškaraca, samo je količina tog hormona kod žena mnogo manja. Kao što žene u srednjim godinama počinju opažati pad estrogena, smanjuje se i razina testosterona kod muškaraca. Taj se proces počinje odvijati otprilike u 35. godini.

image

Što se događa s muškarcima kada razina testosterona počinje padati:

  • Smanjuje se seksualna izdržljivost
  • Smanjuje se seksualna moć, odnosno libido
  • Može doći do erektivne disfunkcije
  • Kosa počinje brže ispadati i pokazuju se prvi znakovi ćelavosti
  • Teže se koncentriramo, pamćenje počinje zakazivati
  • Oko trbuha se počinje nakupljati masno tkivo
  • U bolesnom stanju može doći i do depresije, povišenog krvnog tlaka, šećerne bolesti, smanjenja mase kostiju i osjećaja slabosti

Budući da se tu radi o vrlo delikatnom procesu, Sensilab je razvio prirodan proizvod koji nema nuspojava. U proizvodu SensiMen pripremili smo inovativnu kombinaciju tvari. Testofen™ je prirodan spoj dobiven od sjemenki piskavice, cinka, selena i vitamina B6 i utječe na povećanje razine testosterona kod muškaraca

Piskavica ili grčko sijeno, koju u Indiji koriste kao začin, već je dugo poznata po tome da povećava libido kod muškaraca, a istraživanje iz 2011. je pokazalo i potvrdilo te došlo do zaključka da je većina muškaraca, koja je uzimala ekstrakt te biljke, primjećivala i bolju seksualnost te bržu rekuperaciju nakon spolnog odnosa. Sve je više dokaza da sjemenke piskavice pozitivno utječu na šećernu bolest i povećani kolesterol.

Sensimen sadrži i cink koji neposredno utječe na proizvodnju testosterona i tako na spolno zdravlje koji počinje nedostajati u tijelu obično kada pređemo na dijetni režim prehrane. 

Zanimljivost: čak 50 posto svog selena u tijelu odraslog muškarca nalazi se u njegovim testisima

Vitamin B ima važnu ulogu kod rada spolnih organa jer je količina vitamina B u tijelu usko povezana s količinom spolnih hormona. Pomanjkanje tog vitamina može voditi u umor i bezvoljnost, zbog čega se povećava potreba za snom i odmorom, ali definitivno ne i za spolnim aktivnostima.