Koža poput kore naranče ili kako se riješiti celulita?

Imate celulit i smeta vam, a niste sigurni što napraviti kako bi ste ga se riješili? Više o tome u ovom članku.

image

Ukoliko pripadate skupini ljudi koji se bore s celulitom na pravom ste mjestu. U nastavku teksta ćemo se posvetit ovoj ne tako rijetkoj pojavi i pokušati ukratko odgovoriti na par konkretnih pitanja. 

Što je uopće celulit?

Celulit je kožni problem uzrokovan nakupljanjem masnoća i toksina ispod kože, a vezivno tkivo slabi i stvara se deformitet koji podsjeća na narančinu koru.

Istraživanja su pokazala da od celulita pati čak 80% populacije. Najčešće pogađa žene gotovo svih dobi, a brz način života u suvremenom društvu je još više pogoršao ovaj problem. Najčešće se javlja na butinama, listovima, stražnjici, stomaku i donjem dijelu leđa, a različiti uzročnici ga proizvode. Najčešće se javlja zbog nepravilne ili nezdrave prehrane i konzumiranja brze hrane. Također može se javiti zbog manjka fizičke aktivnosti, nošenja tijesne odjeće, stresa, pušenja ili konzumiranja alkohola.

Pojava i razvoj celulita?

Pojava i razvoj celulita ima nekoliko faza. U prvoj fazi je neprimijetan na prvi pogled i vidi se samo kada se prstima stegne koža, u obliku je malih kvržica i udubljenja. Nakon toga u sledećoj fazi su na koži vidljiva udubljenja i ispupčenja i bez stezanja kože, a koža postaje opuštenija. Daljim napredovanjem, koža gubi elastičnost, tanji se i potpuno poprima izgled narančine kore, a kvržice u ekstremnim slučajevima mogu biti bolne na dodir.

Kako ga se riješiti?

Uklanjanje celulita je dugotrajan proces i podrazumijeva više promijena. Svakako je potrebno paziti na prehranu koja mora sadržavati unos veće količine tečnosti i namirnica koje ubrzavaju detoksikaciju organizma. Celulit je potrebno napasti s više taktika. Jedna od mogućnosti rješavanja celulita je anticelulit masaža. Ako se s njom kombiniraju gelovi protiv celulita efekat je vidljiviji i sam proces traje kraće.

Booty Slim gel

Booty Slim gel je gel za tijelo za uklanjanje masnih naslaga i ima anticelulitni efekt. Tajni sastojak Booty Slim gela, pored provjerenih sastojaka, je ekstrakt Garcinie Cambogie. To čini Booty Slim gel efektivnim kada su neželjene masnoće u pitanju na problematičnim područjima. Garcinie Cambogie istopit će sve masnoće na koje naiđe te spriječiti njihovo nakupljanje, što praktično znači da ima produžen efekt u borbi protiv masnoća koje se žele nataložiti na vašem tijelu. Ostali sastojci potrudit će se da učine vašu kožu lijepom sa svojim antioksidacijskim i protuupalnim efektima, a mirisu Booty Slim gela nećete moći odoljeti.

Koristite gel na stražnjici, rukama ili bedrima kako biste osjetili njegovu pravu moć i recite zbogom celulitu, masnim naslagama i recite DA sjajnoj koži, zategnutoj koži i koži lijepog tena.