Jetra je nevjerojatan organ, ali zašto je onda tako glupo ignoriramo?

Što više razumijemo naše tijelo, veća je vjerojatnost da ćemo mu pružiti odgovarajuću njegu i poštovanje. Jetra je nevjerojatan organ i kada upoznamo sve vitalne organe te način na koji oni djeluju, vratit će nam jednakom mjerom. Kao što svako razumijevanje određenog fenomena, pojave ili nečeg sličnog dovodi do promijene u društvu, životnih navika i odluka, tako će i razumijevanje organa kao što je jetra pridonijeti onome što je najvažnije u životu svakog pojedinca, a to je zdravlje! Nažalost, organ kao što je jetra bit će zlostavljena, potisnuti u 2. plan, ignorirana, nezaštićena i izdana od nas samih.

image

Zbog čega su toliko bitna?

Jetra je najveći unutarnji organ u tijelu koji je odgovoran za približno 500 tjelesnih funkcija.Taj vitalni organ obrađuje gotovo sve što konzumiramo, udišemo ili apsorbiramo kroz kožu. Njezina najvažnija funkcija je u razgradnji i odstranjivanju štetnih tvari. Ona je poput skladišta u kojem pohranjujemo energiju i sve potrebne tvari bitne za naš organizam. Budući da jetra obavlja mnoge vitalne funkcije, njezino oštećenje može utjecati na gotovo sve sustave u tijelu.      

Koliko lojalna će biti tvoja jetra?

Jetra je pravi radoholičar. Radi stalno i svaki dan kako bi ispunila svoju odgovornost. Kada je na odmoru, tada je vrijeme za paniku! Stoga ih počnite cijeniti i vratite im uslugu tako da ćete im pružiti detox!

Čišćenje jetre = čišćenje tijela

Mijenjamo ulje u našem autu kako bi i dalje normalno funkcionirao, imamo proljetno i jesensko čiščenje doma, no, rijetko tko od nas čisti svoje tijelo. Čišćenje jetre jedan je od najboljih načina, a to potvrđuju i medicinski stručnjaci diljem svijeta, da izgubimo težinu. Nismo ni svjesni da jetra imaju vrlo važnu ulogu u razgradnji masti. U svakom pogledu, jetra je jednako bitna u procesu mršavljenja, kao što su bitna crijeva i želudac. Jetra proizvodi žuč koji je bitan za razgradnju masti. Ako ste ozbiljni u svojim namjerama i zaista ste posvećeni mršavljenju i gubitku težine, tada bi čišćenje jetre svakako trebalo biti na listi vaših prioriteta!

Kamenci u jetri? Držite ih na distanci!

Ponekad su žučni kanali puni kristala kolesterola koji mogu stvoriti blokadu i spriječiti da jetra normalno obavlja svoju funkciju i vrati hranjive tvari u tijelo. Detoksikacijom jetre možete osloboditi svoje tijelo od 3000 ''kamenčića'' u samo jednom trenutku.

Ako ode jetra, recite zbogo tijelu!

Detoksikacijom tijela detoksicirat ćete cijelo tijelo, pa je logično da detoksikaciju tijela započnete s organom koji je zapravo odgovoran za cijelo tijelo. Jetra su prolaz u tijelu i u ovom toksičnom okruženju sustav detoksikacije je preopterećen. Na nama je da jetra što manje opteretimo nezdravim načinom života. Čišćenje jetre će za vas učiniti ono što bi učinila kava ili drugi nezdravi energetski napici. Napunit će vas energijom, pružiti snagu, bit ćete produktivniji, te lakše obavljati svakodnevne poslove.

Global Healing Center kaže da su jetra organ transmutacija. Što znači da imaju sposobnost promijeniti jednu tvar u drugu. Čišćenjem će jetra vratiti pravilan dotok hranjivih tvari u tijelu i značajno povećati energiju. I ne samo to, uklonite li toksine iz tijela vaša će koža biti čista, svježa, osjećat ćete se onako kako se godinama niste. Bolje, mlađe i poletno.