Jeste li čuli za novu dijetu koja je zaludila svijet?

O dijetama raspravljaju jednako često mršavi i oni koji se bore s viškom kilograma. Ove godine najčešće spomenuta dijeta je "clean eating". O njoj j je samo na Instagramu više od 27 miljuna postova, recepata, fotografija hrane, jela, a sve to bazirano je na zdravoj prehrani. Žene su oduševljene!

image

Dijeta popularna među zvijezdama Hollywooda

"Clean eating" ili u prijevodu "čista prehrana" novi je trend u prehrani kojeg je relativno jednostavno pratiti. Ova dijeta nema popisa zabranjenih namirnica i od vas ne zahtjeva da brojite kalorije ali svejedno otapa kilograme stoga su njene zagovornice brojne zvijezde poput Gwyneth Paltrow i Katy Perry. Prehrambeni stručnjaci se slažu da je trend "clean eatinga" trenutno na svom vrhuncu zbog toga će čak i BBC snimati dokumentarac o ovoj temi: " Prljava istina o čistoj prehrani".

Što je "clean eating" ?

Moto ove dijete glasi: "Sve je dopušteno, samo da je što prirodnije i što manje industrijski prerađeno.". Ako želite jesti "clean" trebali bi jesti redovite, uravnotežene obroke i zdrave međuobroke. Također bi trebali jesti kod kuće i hranu pripremati sami te na zdravije načine. To bi značilo ako želite jesti juhu izbjegavajte instant-juhe, kupite si svježe povrće, gljive i slično i juhu si pripšremite sami. Osim toga bitno je da jedete što više namirnica biljnog porijekla i biljnih namirnica bogatih proteinima poput graha, leće te žitarica kao što je kvinoja i heljda.

"Čista" hrana i "prljava" hrana?

Atraktivno zapakirani i industrijski prerađeni proizvodi te brza prehrana postali su normalan dio naše svakodnevnice i sve to jako loše utječe na naše zdravlje. Instant juhe, zamrznuta jela, unaprijed pripremljena te polugotova jela sadrže puno šećera, soli i konzervansa te samim time uzrokuju puno problema sa zdravljem poput povišenog kolesterola i nakupljanja suvišnih kilograma. Zbog svega toga je "clean eating" dobar smjer jer poziva na povratak iskonskom načinu života te smanjuje loše prehrambene navike poput hrane pakirane u plastičnu embalažu i procesiranih namirnica.

Trend ili znanstveno utemeljena dijeta?

Nutricionisti kažu da je "clean eating" samo trend koji na sreću ima dobru namjeru, smanjiti unos industrijski prerađenih namirnica što pozitivno utječe na naše tijelo. Naime, ako se pridržavate "clean eating" prehrane, osjećati ćete se vitalniji i zdraviji, ubrzati će vam se probava i izgubiti ćete nekoliko kilograma. Budući da svi ti novi koncepti poput "clean eatinga" nisu znanstveno utemeljeni ostaje pitanje kakav trag ostavljaju na našem tijelu, ako su temelj naše prehrane duže vremena. Dobro je isprobavati nove dijete i načine prehrane ako ste kod toga pažljivi. Dijete se nemojte pridržavati predugo jer time možete u tijelo unijeti premalo hranljivih tvari.

Kako poboljšati učinke "clean eating" dijete?

Ako želite ubrzati gubitak kilograma i imati dodatnu potporu za vrijeme dijete isprobajte Fat out! Thermo burn proizvod. Topiti će vaše kalorije čak i kada ne budete ništa radili osim uživali na kauču. Optimalnom kombinacijom sastojaka ovaj 100 % prirodan proizvod ubrzava probavu, podiže tjelesnu temperaturu, potiče topljenje masnoća te osigurava energiju. Uživajte u svom slobodnom danu, a slijedeći dan puni energije napravite svoj dnevni ritual. 

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod