Jeste li spremni za jesensko čišćenje?

Zima se približava i u tom razdoblju se premalo krećem i konzumiramo masniju hranu. Zbog nedovoljnog kretanja, neprobavljene hrane te viška masnoće u tijelu, sami sebi nanosimo štetu. Zbog toga preporučamo da zimu dočekate čistog tijela i zdravog duha.  

image

Hidratizirajte tijelo

Ako je vaše tijelo primilo dosta tekućine, spremno je na sve i svi procesi u tijelu rade onako kako bi trebali. Pobrinite se da pijete najmanje 2 litre vode na dan.  

Savjet: Vodu možete nadomjestiti biljnim ili voćnim čajem bez šećera. Preporučamo da ujutro natašte popijete mješavinu  ½ limuna, žlicu meda i 2 dl tople vode. Na taj način ćete na prirodan način probuditi sve procese u tijelu. 

Promišljeno tuširanje

Ako se tuširate navečer, napravite promjenu i to uradite ujutro. Možete kombinirati hladnu i toplu vodu. Budite pod hladnim tušem 30 sek i uživajte pod toplom vodom 2 min. Na taj način ćete probuditi limfni sustav i pospješiti izlučivanje nečistoća iz tijela.

Odstranite toksine iz tijela

Konzumirajte organsku i neprerađenu hranu koje će biti što više svježa.  

Plastika često sadrži  BPA, što dodatno opterećuje djelovanje bubrega i dovodi do hormonalne neravnoteže. Zato plastiku zamijenite staklenkama. 

To vrijedi i za kozmetičke preparate za lice. Koristite prirodnu kozmetiku i preparate za čišćenje koji imaju bio certifikat. 

Intenzivno se krećite

Zašto intenzivno? Zato što ćete na taj način odstraniti višak nečistoće iz tijela, okrijepiti mišiće i poboljšati cirkulaciju. Preporučamo saune i bikram yoge koje će pomoći vašem tijelu da se riješi toksina. 

Recite NE stresu!

Stres negativno utječe na naše tijelo jer proizvodi hormon kortizol. Utječe na djelovanje organa koji posljedično tome ne mogu izlučiti toksine iz tijela. Ako to traje dulje vrijeme, može završiti ozbiljnim bolestima, visokim tlakom, dovesti do pretilosti, oslabljenog metabolizma, problema s nesanicom i rizika od srčane kapi. 

Uz pomoć meditacije, pravilne prehrane, šetnje, sportskih aktivnosti, smanjite proizvodnju kortizola. Pobrinite se za sebe i ako trebate pomoć liječnika, ne odgađajte.