Je li vam dosta zaboravljanja i nedostatka koncentracije?

Imate li i vi osjećaj da više uopće ne možete razmišljati i da ne možete išta više zapamtiti? I ako morate o nečemu dobro razmisliti to jako dugo traje. Osjećate li se zato osjećate nesposobnim i bez motivacije? Amerikanci imaju za to vrlo dobar izraz – moždana magla (brain fog). Zanima li vas kako možete prirodno otpuhati tu maglu i razbistriti si misli? 

image

Počnimo kod uzroka. Vjerojatno već znate što vas je dovelo do točke sa ste stalno umorni, rastreseni, razdražljivi i zašto se vam čini da vam je svaki zadatak/obaveza preteška…. To je jedna od glavnih posljedica brzog načina života i obaveza koje nemaju kraja, a koje većina od nas ne znam uravnotežiti s trenucima opuštanja i zabave. Da, to se naziva stres. I ako stres kombiniramo s nepravilnom prehranom te premalo sna, tijelo dodatno ispostavljamo stresu.

Svakog dana i svakog trenutka nešto zahtijevamo od njega. Ne dajemo mu dovoljno pravilne hrane koja mu je potrebna. Ne priuštimo mu dovoljno odmora!

Kako nam stres uzrokuje 'maglu' u glavi?

Da bi to razumjeli moramo prvo razumjeti kako stres djeluje na tijelo. Za stresnu reakciju je u najvećoj mjeri odgovoran hormon kortizol, koji nastaje u nadbubrežnoj žlijezdi i uzrokuje reakciju na stres 'borba ili bijeg'. Uvijek, kada smo pod stresom, poveća se razina kortizola, što uzrokuje val promjena u tijelu koje nas pripremaju na brzu reakciju. To je odlično kao kratkoročan odgovor na stresnu situaciju, ali dugoročno divljanje kortizola (kao posljedica stalne ispostavljenosti stresu) uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. Istraživanja su pokazala da zbog kroničnog stres može doći do oštećenja mozga i to u predjelu koji je odgovoran za pamćenje detalja i prerano starenje mozga (brže odumiranje stanica i sporiji nastanak novih). Zato je vrlo važno reagirati na vrijeme, sve se može popraviti.

Ako stresne situacije ne možemo nadzirati, možemo kontrolirati naš odaziv na njih

Ključ do jasnih misli, dobrog pamćenja, dobre koncentracije i posljedično samopouzdanja, je naći način kako bi mogli najbolje preživjeti stresne situacije sa što manje posljedica. Naravno, dobro je da ih što više spriječimo, ali to u potpunosti nije nemoguće. Odgovor na mirno obvladavanje stresa je kombinacija tehnika za opuštanje + dovoljno odmora + zdrava prehrana. Sve to snižava razinu stresnog hormona u krvi.

Na području prehrane, odlična pomoć su adaptogene biljke kao što je gljiva kordiceps, ginseng i rodiola. To su biljke poznate po tome da, za vrijeme stresa odnosno tijekom dugotrajne ispostavljenosti stresu, pomažu uravnotežiti tijelo i sniziti razinu kortizol u krvi. I upravo na tome temelji novi proizvod AdrenaLux, namijenjen jačanju žlijezde koja je zbog stresa najbolje na udaru – nadbubrežna žlijezda koja proizvodi hormon kortizol. Adrenalux sadrži i pantotensku kiselinu (vitamin B5) koji, osim ostalih, sudjeluje u pretvaranju hrane u energiju te nam vraća vitalnost.

Zato AdrenaLux može biti vaš prvi korak do mirnijih dana, jasnih misli, dobrog pamćenja, sposobnosti koncentracije i samopouzdanja.


 

 

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod