Da li je jabučni ocat zaista magični napitak za mršavljenje?

Velika je vjerojatnost da je vaša baka koristila jabučni ocat za pomoć pri čišćenju, ubijanju bakterija, dezinfekciji, liječenju gljivica na noktima, bradavica pa čak I pri infekciji uha. Neki su ga čak koristili za liječenje akni.

image

Što je još važnije pokazalo se da jabučni ocat ima brojne prednosti pri razini šećera u krvi I inzulina, što ga čini obaveznim dnevnim dodatkom kod osoba s dijabetesom ili imaju veći rizik od dijabetesa i također kod svih koji žele održati normalnu razinu šećera u krvi.

Što su pokazale studije?

Nekoliko nedavnih studija pokazalo je da jabučni ocat može sniziti kolesterol i poboljšati zdravlje srca. A neke studije čak pokazuju potencijal da nas može jabučni ocat zaštititi od raka, iako to nije još dovoljno istraženo. 

Tko bi si mislio da takav svakodnevni sastojak može imati takve učinke na kvalitetu našeg života?

Da li je istina da jabučni ocat pomaže i kod mršavljenja kao što neki vjeruju?

Odgovor će vas iznenaditi, ali da, istina je i to potvrđuju brojne studije:

  • Švedske studije su pokazale da osobe koje konzumiraju ocat uz obrok da se nakon jela osjećaju više siti nego osobe koje nisu uzimale ocat. Jednostavno rečeno, jabučni ocat pobrinut će se da prije osjetite sitost, i time ćete smanjiti količinu hrane koju pojedete.
  • Ne radi se samo o tome da se osjećate više sito. Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazuje da octena kiselina može zaustaviti vašu žudnju za hranom i pomoći vam da imate veću kontrolu nad svojim apetitom.
  • Studija Carol Johnston sa Sveučilišta u Arizoni pokazuje da konzumiranje jabučnog octa prije obroka koji je bogat ugljikohidratima, može smanjiti šlice šećera u krvi koje bi se obično pojavile nakon takva obroka. 
  • Njena studija nadalje pokazuje da octena kiselina može utjecati na probavu hrane koju pojedemo. Ukratko, može spriječiti da škrob dostupa do krvotoka i na taj način smanjuje unos kalorija iz naše hrane.
  • Ali to nije sve, 2009. godine, dvostruko slijepo, placebom kontrolirano ispitivanje u Japanu pokazalo je da redovita uporaba jabučnog octa može smanjiti trbušnu masnoću.

RJEŠENJE - CiderFit STRONG

Međutim, problem je, da za ovakve učinke su potrebne najmanje 2 žlice jabučnog octa dnevno. A problem nije samo u okusu, nego to također može uništiti zube i grlo.

Srećom, sad možete jabučni ocat dobiti u obliku okusnog napitka jabuke, s istom snagom, samo bez negativnih učinaka na caklinu ili problema s želucem.