Istina o liječenju raka

»Rak (lat. cancer) je bolest nekontroliranih dioba stanica, odnosno sposobnost stanica da prodru u ostatak tkiva, bilo izravnim urastanjem (invazija) bilo migracijom do udaljenih područja tijela (metastaze).« (izvor: Wikipedija)

Kada govorimo o liječenju raka te opasne bolesti, ono se uglavnom svodi na proces kemoterapije koju nam predstavljaju kao jedini mogući način za uspješnu borbu protiv raka.

image

Kemoterapijom uništavaju se stanice raka te se tako tumor ili metastaza u potpunosti uništi ili toliko smanji da se može ukloniti kirurškim zahvatom. No poznato je da se kemoterapijom uništavaju i zdrave stanice u koštanoj srži i probavnom traktu, a može uzrokovati oštećenje jetra, bubrega, srca i pluća.

Nakon dugotrajnog procesa kemoterapije naše tijelo je oštećeno, a imunološki sistem je ugrožen pa često dolazi do oboljenja od raznih infekcija i drugih komplikacija. Isto tako kemoterapija može uzrokovati da stanice raka mutiraju i postaju otporne te se prošire na druge dijelove tijela.

Alternativna put liječenja – izgladnjivanje stanice raka

Iz bolnice Johns Hopkins nam dolaze prve informacije o alternativnom putu liječenja. Jedna od takvih metoda je izgladnjivanje stanica raka, odnosno uskraćivanje hrane koja im je potrebna za razmnožavanje.

Kako se hraniti i što izbjegavati?

  1. Izbacite šećer, odbacivanjem šećera, uskratit ćete jako važan izvor hranjenja stanicama raka. Ujedno izbjegavajte umjetna sladila aspartama. Šećer probajte zamijeniti sa medom ili melasom ali u vrlo malim količinama.
  2. Mlijeko uzrokuje proizvodnju sluzi u tijelu, a naročito u probavnome traktu. Stanice raka se hrane sa sluzi. Izbacite mlijeko, a kao zamjenu uvedite sojino mlijeko.
  3. Od mesne hrane, preporučeno je jesti više ribe ili piletine, a izbjegavati junetinu i svinjetinu. Načelno, meso je najbolje izbjegavati zbog njegovog dugog perioda probavljanja
  4. Neka se prehrana sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, cjelovitih žitarica,  orašatih plodova, a ostatak od 20% neka čini kuhana hrana, uključujući grah.
  5. Izbjegavajte, kavu, čaj i čokoladu koji sadrže kofein. Najbolja zamjena je zeleni čaj jer sadrži anti-kancerogene tvari. Izbjegavajte destiliranu vodu.
  6. Mnoge studije su pokazale na vezu između prekomjerne tjelesne težine i raka dojke kod žena u post menopauzi. Savjetuje se smanjenje tjelesne težine putem zdrave prehrane. (pet malih obroka, više voća, povrća i žitarica, dok je manje mesa, mliječnih proizvoda, masti i šećera) i vježbe.

Rak je bolest uma, tijela i duha. Proaktivan i pozitivan duh pomoći će vam da preživite u borbi s rakom. Ljutnja, nepopustljivost i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Naučite se voljeti i opraštati. Naučite se opustiti i uživati u životu.


image


Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod