Hrana koja zaustavlja apetit

Često ste gladni i ne možete se oduprijeti hrani? Pročitajte koja hrana zaustvalja apetit i pruža sve što je potrebno našem tijelu.

image

Laneno sjeme

Ova zdrava mješavina topivih vlakana i esencijalnih masnih kiselina je savršen dodatak za jogurt, smoothie, salate, sokove i sl. Zbog sastava vlakana, zadržava apetit za nekoliko sati.

Ljuta paprika

Ljuta paprika ubrzava vaš metabolizam i topi kalorije ali također zaustavlja vaš apetit kada jedete, čime se smanjuje mogućnost od pretjeranog jedenja.

Zeleni čaj

Smanjuje žudnju za slatkim i slanim, a katehini iz njegovog lista sprječavaju razvoj masnih stanica u našem tkivu. Isto tako regulira razinu šećera u krvi i ublažava glad.

Juha

Juha je izvrsna za kontrolu apetita. Iz tog razloga se nalazi na početku našeg jelovnika. Ako juha sadrži puno povrća, ona osigurava naše tijelo sa pravom količinom kalorija.

Bundeva

Sadrži: vitamin A, B1, B3, B6, C, E, folnu kiselinu, kalcij, kalij, selen, željezo, mangan i vlakna. Ako ste ovisni o ugljikohidratima, bundeva je najbolje rješenje za zamjenu rafiniranih ugljikohidrata s nečim zdravim. Također, bundeva sadrži vlakna koja će vam pomoći da izgubite na težini. Jedna šalica pečene bundeve na dan kontrolira želju za tjesteninom i kruhom,

Jaja

Žumanjak pomaže da izgubite težinu, a ujedno su dobri za srce. Možete ih jesti na klasičan način – kajgane ili omlet. Najbolje je rješenje da ih kuhate jer tako izbjegavate masnoće.