Prazna košarica?
Možemo pretpostaviti da je to samo zato što niste vidjeli naše najnovije ponude
Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kontaktirajte nas putem interneta ili nas pozovite na 01 353 5434
100% garancija na zadovoljstvo
Besplatna dostava iznad 35 €(263,72kn)
Kada mršavite, nemojte se prisiljavati na obroke koji su samo zdravi, a u vama bude otpor. Zamislite da se pri mršavljenju uvijek radi o otkrivanju nečeg novog. Novih kombinacija okusa i mirisa, novih namirnica, koje su zdravije za vas. Pročitajte kojim grickalicama možemo nadomjestiti one masne i nezdrave:
Sastojci: jedna glava lisnatog kupusa, dvije žlice maslinovog ulja, sol
Priprema: pećnicu prethodno zagrijte na 200°C. Listove kupusa očistite, natrgajte ih na sitne komade. Slično kao kad pripremate salatu. Ako vam ne smeta prljanje ruku, ulje utrljajte u listove ili ih pokapajte maslinovim uljem. Rasporedite ih po posudi prekrivenoj papirom za pečenje i posolite. Pecite 15 minuta, odnosno dok čips ne postane svijetlosmeđi.
Sastojci: 500 g zobenih pahuljica, 250 g suhih brusnica i grožđica, 100 g mljevenih badema i/ili lješnjaka odnosno oraha.
Priprema: zobene pahuljice umočimo u vodu na 30 minuta, zatim dodamo sve druge sastojke, dobro pomiješamo i smjesu stavimo u posudu za pečenje. Ako je smjesa previše tekuća, možemo je popraviti dodavanjem punozrnatog ili rogačevog brašna. Pečemo 30 minuta na 200°C. Kada se ohladi, narežemo na komade.
Sastojci: 200 g slanutka (namočimo ga preko noći), ¼ šalice limunovog soka, ½ čajne žličice asafetide, tri do četiri4 žlice tahinija (sezamovog maslaca), ½ žličice mljevene paprike, jedna žličica papra, jedna žličica peršina, ½ žličice himalajske soli.
Priprema: kada skuhate slanutak, ocijedite ga, a vodu očuvajte. Slanutak i ostale sastojke pomiješajte u blenderu ili mikseru u pire. Po potrebi dodajte vodu u kojoj se kuhao slanutak. Odlično se slaže s punozrnatim kruhom ili rižinim vaflima. Čuvajte ga u dobro zatvorenoj staklenci u hladnjaku.
Sastojci za tijesto: 250 grama oštrog brašna, prstohvat soli, 1,5 decilitra mlačne vode
Sastojci za nadjev: dva velika avokada (oguljena i narezana na komadiće), dva češnja češnjaka (stisnuta ili nasjeckana), dvije žlice biljnog ulja.
Tijesto: brašno i sol pomiješajte i dodajte im vodu. Kada umijesite tijesto, zavijte ga u foliju i pola sata ostavite u hladnjaku. Kada ga izvadite van, gornju površinu pobrašnite i tanko razvaljajte. Zatim ga razrežite na osam pravokutnika.
Nadjev: na sredinu pravokutnika položite avokado i posipajte ga češnjakom. Rolajte tako da zatvarate rolicu na svim krajevima. Pecite u tavi dok rolice ne postanu hrskave.
Sastojci za salatu: 500 g mladog špinata, bademi, odnosno bilo koji oraščići po ukusu, grožđice, avokado po izboru
Sastojci za preljev: tri žlice balzamičnog octa, jedna žlica agavinog sirupa, četiri žlice jabučnog soka, jedna čajna žličica mljevenog papra, jedna žlica maslinovog ulja (po želji).
Grožđice umočite u toplu vodu približno 10 minuta, ocijedite ih kada se napuhnu. Bademe prepržite u tavi ili woku – bez ulja. Neprekidno miješajte da ne pocrne. Odstranite s vatre. Sastojke za preljev pomiješajte u posudici, operite špinat i narežite ga na tanje komadiće. Dodajte preljev, grožđice i bademe. Dobar tek!
Možda ćete biti zainteresirani