Grejpfrut dijeta

Dijeta s grepfrutom postoji od 1930 godine, i tokom vremena se stalno usavršavala. Danas se smatra jednom od naučinkovitijih brzih dijeta, a od današnjih celebrity osoba, najviše je koriste Brooke Shields te Kylie Minogue. Dijeta traje samo 12 dana koji garantiraju gubitak do 5 kilograma.

image

Istraživanje koje je proveo dr. Ken Fujioka iz klinike Scripps u San Diegu, otkrilo je nisku glikemijsku vrijednost grejpfruta kod mršavljenja, a isto tako i da grejprut snižava razinu inzulina što potiče topljenje masnoća.

Ken je testirao stotinu osoba (muškarac i žena) koje su bile na dijeti s grepfrutom i došao je do zapanjujućih otkrića: Prva skupina koja je nakon svakog obroka pojela barem pola grejpfruta, u prosjeku je smršavila približno 1,3 kilograma tjedno. Druga skupima, koja je na neki način uključili grepfrut u svoj program mršavljenja, izgubila je nekoliko kilograma. Takve rezultate Ken prepisuje sastojcima grejpfruta i kemijskim reakcijama koje se odvijaju kada sastojci uđu u organizam. 

Zvuči nevjerojatno! No, što je još pokazalo istraživanje?

Istraživači vjeruju da grejpfrut sadrži jedinstvene biljne spojeve koji smanjuje razinu inzulina, što potiče mršavljenje.

Veza između razine inzulina i prekomjerne tjelesne težine je mnogostruka. Zbog visoke razine inzulina ljudi osjećaju glad i više jedu. Isto tako, viskoka razina inzulina sprječava tijelo da ukloni masnoće. Kada to sve zbrojimo, dolazimo do zaključka da grejpfrut zaista utječe na mršavljenje.

Kako započeti s dijetom?

Doručak:  2 jaja pripremljena na vama najdraži način, prženu slaninu bez kruha. Nakon toga pojedite grejpfrut ili popijte 250 ml ocjeđenog soka od grejpfruta.

Ručak: kuhana govedina, piletina ili riba, salata, pola grejpa ili 250 ml ocjeđenog soka od grejpfruta.

Večera: riba i zdjela mješane salate uz grepfrut ili 250 ml ocjeđenog soka od grejpfruta.

Prehranu prilagodite dijeti, jer u suprotnome rezultati neće biti vidljivi. Ako ste odlučili biti na dijeti, neka to bude s pravim razlogom i na pravi način.