Dijeta za ljubitelje alkohola

Pripadate li onima koji ne mogu zamisliti petka bez piva ili večere bez čaše vine? Ako se želite riješiti suvišnih kilograma, imamo dijetu za vas. Njezina prednost? Brzi rezultati!

image

Načelno vrijedi opće pravilo koje govori o tome da tijekom dijete ne smijemo piti alkohol. Prije svega jer alkoholna pića sadrže puno kalorija, imaju visok glikemijski indeks, što znači da povećavaju nastanak masnih naslaga i želju za hranom, pored toga još usporavaju metabolizam.

No, moguće je gubiti višak kilograma i s konzumiranjem umjerene količine alkohola. Kako? Tako da drastično smanjimo konzumaciju ugljikohidrata. 

Od godine 1964…

Dijetu je godine 1964 napisao Robert Cameron. Knjiga je bila prodana u 2,400.000 izvoda, prevedena u 13 jezika. Ogromno zanimanje, zare ne?

Najviše je interesa pokazala među poslovnim ljudima koji često odlaze na poslovne ručke gdje rado popiju čašu vina ili aperitiv. Dijeta je privlačna i zbog toga jer ćete u svim restaurantima lakoćom pronaći na jelovniku nešto što je u skladu s njezinim pravilima.

Kako započeti

Glavno je pravilo ove dijete snažno smanjenje ugljikohidrata – do maksimalno 60 g dnevno.

Oni koji ste više udomaćeni s dijetama ćete brzo prepoznati kako se radi o nekom obliku ketonske dijete koja postoji već stoljeća, a njezina se popularnost u posljednje vrijeme veća jer donosi brze rezultate te nas istovremeno ne tjera u veliko odricanje. Bjelančevina i svježeg, zelenog povrća možete pojesti skoro u neograničenim količinama.

60 g preporučenih dnevni ugljikohidrata ćete zadobiti prije svega iz povrća s niskim glikemijskim indeksom. Ako vam se povrće zaista odupire, znajte da je 60 g ugljikohidrata ekvivalent jednoj šaci riže, heljde, pire…  

Glavni izvor energije i masnoća  

Kao i kod ostalih bjelančevinskih dijeta i kod dijete za ljubitelje alkohola povećamo konzumaciju masnoća, naime zbog  isključenja ugljikohidrata iz prehrane od velike je važnosti odabrati alternativni izvor energije. To ne znači ćevape s kajmakom, nego masnoće iz oraščića, sjemenka, ulja hladne preše i normalno – masnih komada mesa.

Primjer jelovnika

Pogledajmo kako bi izgledao jelovnik ako bi se pridržavali dijete.

DORUČAK: sok od rajčice + slanina i jaje + crna kava

ZALOGAJ 1: šaka indijskih oraščića + zeleni čaj

RUČAK: salata s klasičnim dresingom + svinjska pečenica + pivo

VEČERA: zelena salata s rajčicom + file ribe s dresingom od češnjaka, peršina i maslinovog ulja + vino

ZALOGAJ 2: posudica kokica

Jednostavna metoda za 30 dana

Ako vas je ova dijete oduševila, želite oblikovati tijelo i pored toga postići formu, odaberite program za mršavljenje 30-Days Slim MEN.

Program uključuje jelovnik i cjelovit 30-dnevni program vježbanja za brzo postizanje izdržljivosti i oblikovanje tijela. Nudi brze rezultate upravo pomoću varijante ketonske dijete – jako slične dijeti za ljubitelje alkohola.

Zbog dodatnog vježbanja, postoji jamstvo na rezultate.