Prazna košarica?
Možemo pretpostaviti da je to samo zato što niste vidjeli naše najnovije ponude
Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kontaktirajte nas putem interneta ili nas pozovite na 01 353 5434
100% garancija na zadovoljstvo
Besplatna dostava iznad 35 EUR
Ako želite izgubiti suvišne kilograme, nemojte gladovati! Vaše tijelo će to prepoznati kao šok i pomanjkanje. Zamislite, što biste učinili ako bi za sljedeći tjedan najavili rat, tešku krizu ili nešto slično što bi prouzročilo glad? Najvjerojatnije biste uključili instinkt za preživljavanje i počeli raditi zalihe za crne dane. Tijelo reagira slično, zato nakon mnogih dijeta brzo dobivamo natrag izgubljene kilograme. Spriječite pohranjivanje energije masnoća promišljenom kombinacijom namirnica.
KAKO DJELUJE
Već nam tradicija nalaže da sve namirnice serviramo na jednom tanjuru. Krumpir s odreskom i salatom je takav tipičan primjer. No, žalosna je vijest da nam takvo kombiniranje otežava probavu. Za probavu ugljikohidrata tijelu su potrebne baze, za bjelančevine pak kiseline koje se, ako ih udružimo, neutraliziraju. U suprotnom probava nije učinkovita, a hrana ostaje u želucu i počinje trunuti. Zato smo često napuhnuti, muče nas vjetrovi i žgaravica. Pročitajte zlatna pravila razdvajanja:
A U PRAKSI?
U Sensilabu smo iskušali različite kombinacije hrane. Pripremili smo dva primjera recepata: jedan s ugljikohidratima i drugi s bjelančevinama. Nadamo se da će vam ići u slast!
1. Kuhana smeđa riža s tikvicama i rajčicom
Sastojci: 200 g smeđe riže, jedna velika tikvica (narezana na kocke), tri srednje rajčice, prstohvat soli i papra, začini po želji.
Rižu skuhajte prema uputama na ambalaži. Povrće popržite na ulju. Rajčica će na visokoj temperaturi ispustiti puno vode, tako da ulje nije ni potrebno. Ostavite povrće da omekša i dodajte rižu. Posolite i dodajte papar i začine po želji.
2. Pileća prsa s povrćem iz pećnice
Sastojci: pileća prsa (dva filea), povrće po želji, sol, vlasac.
Pećnicu zagrijte na 180°C. Piletinu narežite na komade, odnosno listiće. Vaše najdraže povrće (tikvice, brokule, prokulica) razrežite i dodajte mu meso. Posolite i dobro pomiješajte, dodajte začine po želji. Preporučujemo vlasac. U odgovarajućoj posudi pecite 30 minuta, odnosno dok meso ne postane hrskavo.
Proizvodi za vas
Možda ćete biti zainteresirani