Detox lijepih i slavnih

Vitka linija poznatih i slavnih kod mnogih izaziva zavist i ljubomoru, no često zaboravljamo da u njihovim primjerima itekako vrijedi ona: »Za ljepotu je treba trpjeti.« Iako postoje mnoge metode čišćenja tijela koje pomažu u mršavljenju, najgore su one koje su kratkotrajne i koje od vas traže da gladujete. No, svaka priča ima onu ružnu i lijepu stranu. Dakako da postoje dijete koje pozitivno utječu na zdravlje i cjelokupno stanje tijela. Provjerite na koje se dijete zaklinje američka elita!   

image

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow pobornica je programa čišćenja tijela, Dr. Alejandra Jungera, koji traje 21 dni. Jutarnji in večernji obrok neka budu smoothie, a ručak možemo napraviti i samo iz namirnica koje se nalaze na popisu Dr. Jungera.

Beyonce Knowles

Popularna pjevačica se nakon poroda posvetila »Master cleanse diete« odnosno, limunovoj dijeti koja spada među ekstremnije oblike detoksikacije. Beyonce se pomoću limunove dijete riješila 10 kilograma u samo 2 tjedna! To nimalo ne začuđuje, jer je u tom razdoblju pila samo mješavinu soka od limuna, javorovog sirupa, vode i papra.  

Jessica Szhor

Ako ste barem jednom pogledali poznatu seriju Gossip Girl, tada znate tko je Jessico Szhor. Ona je svoje tijelo dovela do savršenstva trodnevnom dijetom, nazvanom »Blueprint Cleanse«, koja se temelji na konzumiranje sokova. Sokovi su sastavljeni iz 6 vrsta voća, a osobe koje se odluče za taj pristup ne smiju konzumirati više od 1200 kalorija na dan.

Bill Clinton

Dijeta s juhom od kupusa spada među popularne trendovske dijete . No, jeste li znali da nekadašnji američki predsjednik isto obožava kupus? Osim što za ovu dijetu zaista morate obožavati zelje, sve što trebate napraviti je, konzumirati juhu 7 dana. Kod dijete s juhom od kupusa, mršavi se zbog toga što juha sadrži malo kalorija, a unosi se i dosta tekućine u organizam.

Salma Hayek

Dijete koje se temelje na čišćenju tijela nisu nepoznanica Salmi Hayek, koja ih ima u malom prstu. Naime, ona već 15 godina čisti svoje tijelo sokovima koji su napravljeni od svježeg voća ili povrća.   

Alicia Silverstone

Sjećate li se djevojke iz spota Aerosmith? A njene dijete »The Kind Diet«, ili »ljubazna dijeta«, koja pomaže u mršavljenju, ljepšoj koži i kao što tvrdi Alicia, smanjuje njezin negativan utjecaj na okolinu. To nije klasičan vodič za mršavljenje ili veganska kuharica, već cjeloviti eko-pristup životu. The Kind Diet uključuje visoko-kvalitetnu prehranu pripremljenu s mnogo ljubavi i pažnje. Naravno da i takva dijeta, koliko god ona bila ljubazna, isključuje neke namirnice poput mesa, mliječnih proizvoda, bijelog šećera, jaja.