Detoksikacija tijela

Kako bi vam organizam služio još dugo, te da s godinama očuvate i zadržite vitalnost preporuča se detoksikacija tijela, odnosno, čišćenje organizma.

image

Zbog užurbanog načina života, industrijski prerađena hrana je postala dio našega života. Svaka trgovina hranom na svojim policama ima na izbor ogromno industrijski prerađene i pripremljene hrane. Tako u naše tijelo ulazi puno toga, što zapravo ne spada u njega. S godinama, tijelo sve više postaje zasićeno toksinima i djeluje sve slabije, a prisutnost toksina u tijelu tako dovodi do raznih problema. Kako bi vam organizam služio još dugo, te da s godinama očuvate i zadržite vitalnost preporuča se detoksikacija tijela, odnosno, čišćenje organizma. 

Istraživanja su pokazala da neki prisutni toksini iz našeg okoliša, kojima smo danas izloženi na svakom koraku, negativno utječu na organizam i povećavaju rizik od neplodnosti i osjetljivosti na bolesti. Sasvim je jasno da smo u današnje vrijeme svi izloženi kemikalijama i otrovima koji truju naš organizam.

Kako početi sa detoksikacijom

Preporuča se temeljita detoksikacija tijela barem dva puta tokom ljeta, proljeća i jeseni. Između čišćenja organizma, bilo bi dobro da  vodite svoj dnevnik u kojem ćete bilježiti svoju tjelesnu težinu, puls te krvni tlak. Slijedite savjete za detoksikaciju i jedite:

  • svježe sezonsko voće i povrće
  • poluzrnate žitarice
  • pijte puno vode
  • jedite manje masnog mesa i ribe
  • iz prehrane izbacite proizvoda koji sadrže bijelo brašno, šećer te
  • prerađenu hranu koja sadrži aditive, arome i konzervanse.

Detoksikacija ili čišćenje organizma pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu, energiju te poboljšava naše zdravlje.

Treba li vam čišćenje organizma?

Ako ste umorni, usporeni te imate lošu koncentraciju; vjerojatno je vašem organizmu potrebno čišćenje. Glavobolja, problemi s kožom, loš zadah i neugodan miris tijela, depresija, mlitavost te slabo pamćenje, nadutost trbuha, loša probava, debljanje ili prekomjerno mršavljenje, prerano starenje, sve su to simptomi viška toksina u organizmu.

Za bolji učinak čišćenja organizma, pomažu Acai bobice koje sadrže topiva i netopiva vlakna, vitamine i ostale korisne tvari. Djeluju kao jak antioksidant, ubrzavaju probavu i čiste tijelo. Posegni za Acai Detoxanom koji sadrži ekstrakt acai bobica i očisti organizam od viška toksina!