Detoksikacija s uljem

Da bi održali tijelo zdravijim potrebno ga je više puta čistiti i detoksicirati. To možete učiniti na više načina: postom, raznim dijetama, vježbanjem itd. Ova metoda potječe iz tradicionalne indijske medicine zvane Ayurveda. Temeljno načelo ove terapije je vrlo jednostavno, naime, svakodnevnim ispiranjem ulja u usnoj šupljini, odstranjuju se otrovne tvari iz tijela, uslijed čega jača imunitet, i organizam je sposoban da se sam izbori protiv bolesti. Čišćenje s uljem je brzi, jednostavan i učinkovit način. 

image

Ispiranje usne šupljine s uljem pomaže kod: 

  • uklanjanja toksina iz tijela
  • sprječavanje njihovog širenja iz usne šupljine u tijelo, 
  • sprječavanje bakterija i parazita iz usne šupljine i limfnog sustava, 
  • sprječavanja nakupljanja štetnih sluzi u grlu, 
  • blagonaklonom djelovanju na sinuse,  
  • jačanju imunološkog sustava,

Mnogi koji su probali ovu metodu tvrde: 

  • da se je njihovo raspoloženje znatno poboljšalo nakon 3 mj.  
  • da je metoda dala odlične rezultate u liječenju bolesti desni i zubiju koji su bjeliji  
  • koža je čišća i sjajnija
  • da su simptomi predmenstrualnog sindroma blaži  
  • metoda ublažava glavobolju i migrenu
  • da smanjuje alergije i jača imunološki sustav

Ovom metodom uljem, kojim ispirate usnu šupljinu, na sebe vežete štetne tvari koje ispljunete van i time sprječavate njihovo nakupljanje u tijelu.  

Kako teče postupak čišćenja?

Svako jutro, kada se probudite, natašte stavite u usta žličicu ulja. Po tradicionalnom postupku ulje bi trebalo biti sezamovo, no možete ga nadomjestiti kokosovim, suncokretovim ili maslinovim uljem. 

Ulje u tekućem obliku miješajte u usnoj šupljini gore - dolje, lijevo - desno među zubima, jezikom i u svakom kutu usne šupljine.Postupak bi trebao trajati 15 do 20 minuta. U početku preporučamo samo 10 minuta kako se ne   mišiće obraza i usta ne bi previše umorili.  

Tijekom vremena postupak nadograđujte i miješajte dulje vremena u usnoj šupljini dok ne postignete željenih 20 minuta. Primijetit ćete kako s vremenom ulje postaje sve rjeđe, mogli bi reći vodenasto. Tada postaje toksično opasno, zato ga nemojte ispljunuti u umivaonik, nego radije upotrijebite WC.  

Pobrinite se da se riješite masne tekućine koja je iznimno otrovna i time spriječite nepotreban razvoj bakterija u vašem domu. 

UPOZORENJE: Ulje nemojte grgljati ni pogutnuti!  Na taj način ćete toksine, koje bi trebali odstraniti, pustiti direktno u tijelo i napraviti više štete nego koristi.

Nakon postupka temeljito isperite usta vodom. Ponoviti to tri puta. Umijte zube i nastavite vaš dan onako kako ste ga zamislili i poželjeli ! 

Savjet za što bolji učinak 

Čišćenje se preporuča do tri puta na dan, ali nikada nakon jela da ne bi smanjili učinak ili bi nepotrebno osjetili mučninu. Kada dva puta na dan ispirete usta, pobrinite se da to bude ujutro natašte ili navečer prije spavanja.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod